I annonssamarbete med SKINCITY

Att ha fått typ decenniets bästa låda!

 

Okej all ni hudvårdsnördar som blev lite exalterade, precis som jag, när jag visade delar av mitt badrum och dess något sjukliga innehåll av crèmer, masker, smink och duttsaker – nu kommer ett inlägg för er. För jag fick nämligen hem l i v e t s låda för ett tag sedan av Skincity och JA jag är avundsjuk på mig själv över detta samarbete. Har under så många år handlat så himla mycket just på Skincity så för mig är detta snudd på för bra för att vara sant, och det var så många av er som ville se mer hudvård och inte alls tyckte att jag var rubbad så here it goes.

Hudvård.

Jag är ju 37 nu, 38 i år, och har den bästa huden jag haft i hela mitt liv. Som jag skrivit om innan har jag ju haft acne hela mitt liv, och det var inte förrän jag fick Diane utskrivet när jag var runt 30 som det vände. Diane läkte ut min acne på några månader, och sen gick jag över på Yasmine (som är ”snällare”) och med regelbundna ansiktsbehandlingar (en i månaden) och bra produkter har min hud varit helt fri från utbrott. Jag kan dock inte kliva av Yasmine för då kommer den tyvärr tillbaka (trots att jag är 37!!!) och eftersom min acne är hormonell finns det inte en antibiotika, kräm eller ens anpassad hudvård som kan ta bort den som en del andra typer av acne svarar bra på – DÄREMOT kan jag med rätt behandlingar och rätt produkter nästan helt ta bort de få utbrott jag ännu får innan mens trots Yasmine, och även om jag inte får bölder eller ”aktiv” acne längre får jag väldigt lätt tilltäppta porer fortfarande; och det kan jag fixa med behandlingar och produkter för att slippa.

 

 

Men okej.

Eftersom min hud numera inte kan räknas som en acnehud är det inte det jag fokuserar på i min hudvård. Yasmine är super m e n det har gett mig pigmentfläckar – så ojämn hudton är min absolut största fiende och har varit så de senaste åren sen jag bytte över. Dock är det inget svårt val; hellre äta Yasmine och få pigmentfläckar som man faktiskt kan få bort helt med rätt produkter och en bra spf, än att ha acne. Med åldern har också den där begynnande ”slappheten” börjat smyga sig på, och den gillar jag inte om jag ska vara ärlig. Jag vill ha fast, glowy hy utan pigmentfläckar och med en helsikes massa lyster. Jag vill se ut som om jag dricker 50 liter vatten varje dag, aldrig har solat och sover ungefär 15 timmar per natt. Inte så mycket begärt va?

Så min prio i hudvård är alltså: jämna ut hudtonen, hjälpa till att göra huden fastare och ge huden liv och lyster. De produkter jag tänkte visa er är både gamla favoriter och några nya som jag nu testat och kan uttala mig om. För er som är jättenoviser på hudvård känns kanske alla steg mycket (rengöring, ansiktsvatten, serum, dagcreme, spf, ögoncreme på dagen och rengöring, ansiktsvatten, serum, ögoncreme och nattcreme på kvällen, samt en mask då och då) men då kan man starta med en bra rengöring och en bra dag/natt-creme tycker jag, och sen utöka med serum och masker efter hand. Vet man inte riktigt vilka produkter man behöver är ett hett tips att göra Skincitys hudvårdstest online HÄR (kostar inget) så får du deras hudvårdsterapeuters förslag på produkter på mailen inom någon dag.

 

 

Först!

En rengöring. Jag har kört med Cliniques rengöring i kanske 15 år och tänkte att det kunde vara kul att testa något annat, så jag bad om tips. Lovisa på Skincity hyllade denna och efter att ha fått hem den och testat så JA! Den blir till skum när den kommer ut ur flaskan (älskar skum, känns så fräscht), den doftar helt underbart och huden känns framförallt väldigt ren och redo för nästa steg. Dermacutic Advanced Cleanser heter den och är mild men innehåller även zink som reglerar talgproduktionen. Eftersom jag kör syra kan jag inte ha för ”kraftiga” produkter på min hud, utan behöver ganska skonsamma saker som ändå fixar biffen.

Denna kan jag rekommendera till 100% om du vill testa en ny rengöring som skummar, doftar gott (och om du kanske har lite acnebenägen hud också). Finns HÄR och har ett bra pris tycker jag för att vara rengöring.

(Lite sugen på att testa fler Dermacutic-produkter nu, men en sak i taget).

 

 

Jag är väldigt glad i Peter Thomas Roth som ni vet och har samtliga masker. Ja, sjukligt. Han har en serie som heter FirmX som jag har testat nattcremen från och gillat, och nu fick jag serumet. Galet pris på den, jag vet, men om den gör vad den lovar är det värt det – en sånhär förpackning räcker i några månader för mig. Har inte använt den länge nog för att kunna ge er en ärlig recension känner jag, så återkommer om det.

Produkten på bild nummer två är VÄRLDENS bästa produkt. Världens. Det var Banditen som började tjata om den för kanske ett år sen när jag var så förälskad i Elisabeth Ardens 8 hour-läppcreme som jag då tyckte var marknadens absolut bästa läpp-produkt, och Banditen hävdade att den från Sensai slog allt med hästlängder. Sen glömde jag bort det och för någon månad sen fick jag ett prov på Sensai:s Total Lip Treatment i en beställning jag gjorde på nätet, och jag smetade på det där hemma – OCH BLEV LYRISK. Alltså, I shit you not – man får sammetsmjuka, ofnasiga, ungdomliga, kuddstudsiga, fantastiska läppar! När jag och Banditen var på stan för några veckor sen började jag berätta om den fantastiska läppbehandlingen jag testat och hon tittade på mig som om jag tappat det och sa att det var ju just den hon försökt pracka på mig i nåt år vid det här laget.

Men ja; denna ska även läggas lite utanför läpplinjen varje kväll för att hjälpa till att behandla området där som lätt får lite fina linjer ni vet. Och ja jag VET att priset känns bananas för något man har på läpparna, det tänkte jag också när Banditen berättade vad den kostade, men den är jättedryg (vi pratar ett år) och jag lovar att det är det absolut skönaste ni kan ge era läppar. Finns HÄR. Man kan ju önska sig den när man fyller år eller så om inget annat, eller om man nu letar den perfekta presenten till sin hudvårdsälskande vän som har precis allt redan.

 

 

Kapslar! Åhå, sånt här torskar jag på förstår ni. Saker som ser jätteavancerade och framforskade ut; det vinner över mig direkt. Detta är ett serum i kapselform från Exuviance och dessa är på riktigt super (använt innan) – fullpackade med c-vitamin som ger ett helt annat ”liv” i huden och det på en gång.

Dessa är lite kraftigare och används 2-3 gånger i veckan i början, men första morgonen efter man lagt serumet glöder huden verkligen (och då menar jag inte glöder som att den är skinflådd ha ha, utan jag menar att huden har en fräsch rosighet och det som möter en i spegeln är inte det där degiga, gråa ni vet). Älskar att den ger liv i huden! Finns HÄR och passar dig som vill jämna ut hudtonen och få lite glöd skulle jag säga.

 

 

Lovisa skickade med en syra för mig att testa när jag är klar med mina Dr Gross-pads. Inte påbörjat denna ännu, har en halv månad Gross kvar ungefär, men sen ska det bli spännande att se skillnaden mellan de två. Denna ska vara speciellt för pigmentförändringar, och det är som sagt precis vad jag behöver.

En sheetmask är aldrig fel! Jag har sheetmask när jag flyger som ni vet, när jag ligger i badet, när huden känns som den behöver en snabb dusch av gottis eller när jag bara vill ha lite extra ”comfort food” för själen. Finns mängder med sheetmasks i olika prisklasser HÄR men jag valde DENNA för 49 kr; eftersom jag tycker att den gör jobbet precis lika bra som de dyrare.

 

 

Och så sista grejen; en riktigt riktigt riktigt återfuktande och lätt crème!

Denna har jag använt innan, alternerar mellan denna och Dr Gross cloud-creme, och de är väldigt snarlika men den här är snäppet billigare. Passar både fet och känslig hy eftersom den är ultralätt och inte alls fet eller oljig, men återfuktar utav bara tusan. Gör man syra tycker jag att man ska satsa på en riktigt bra fuktcreme eftersom huden behöver fukt på ett annat sätt, och den här innehåller hyaluronsyra vilket vi vet är allt man vill ha i ansiktet. Plumpar upp lite tycker jag, men ger framförallt f u k t och det i mängder, utan att täppa igen huden.

På dagen har jag denna ihop med spf50 och på kvällen har jag den som nattcreme; har jag ett bra och aktivt serum tycker jag inte nattcremen behöver vara så ”tung” (blir också billigare att ha en crème som går att använda morgon och kväll, än två separata crèmer). OBS på att den är väldigt dryg så om ni ska testa så skopa inte upp en stor kladd, det räcker alldeles utmärkt med en pytteliten. Finns HÄR.

 

 

Och det var allt!

Hudvårdsnörderi 2.0 i detta inlägg, minst sagt, men det är ju så r o l i g t! Och framförallt roligt tycker jag eftersom jag fram till jag var 30 inte kunde ha någonting annat i ansiktet än samma tre produkter om jag inte ville förvärra acnen avsevärt; testade jag en ny crème så kunde jag vara säker på att det kostade i form av nya bölder och kliande plitor. Har man haft felfri hy sen man föddes är det nog svårt att förstå LÄTTNADEN av att kunna välja fritt bland alla produkter, och glädjen i att ha en hy som visar sig frisk, rosig och med lyster. Särskilt att kunna ha sitt livs bästa hud vid 37; det gör mig som ett litet barn på julafton ungefär. Hudvård för mig är en revansch för alla de 17 år då varje morgon innebar att se vad som hade hänt sen kvällen innan och resignerat plocka fram concealern. Och en slags meditation, något som är till för bara mig – och då mig som kvinna, inte som mamma eller fru eller nåt annat. Ensamstund.

 

 

Vi avsluta med ett ålande Spöke tycker jag – hon är så göllig att det inte går att låta bli.

Ses snart igen!

Nu ska jag gå och marinera huden ett litet tag.

 

 

25 kommentarer till “Att ha fått typ decenniets bästa låda!

 1. Vilket toppenbra inlägg! Jag fyller snart 40 och har bestämt mig för att detta ska bli året då jag på riktigt tar hand om huden lika bra som jag gör med övrig kropp (träning etc). Nu j-lar liksom. Time for some serious shopping 😆

  1. Åh du kommer bli helt hooked när du hittar RÄTT produkter för din typ av hud! Känner du att du inte har riktig koll på vad du behöver har SkinCity ett jättebra hudvårdstest online där hudterapeuter går igenom dina svar och sen lämnar förslag på produkter. Här: https://skincity.se/sv/hudtest

 2. Men älskar hudvård! Köpte för ett litet tag sedan kapslarna från Exuviance, gott sting i dem 😉 På tur står serum så tusen tack för alls tips. Ha en fin söndag 🙂 kram

  1. Eller hur?! Nu är ju min hud ganska luttrad pga syra så känner inte stinget så mycket, men det SYNS framförallt tycker jag.

 3. Tack Emma för alla tips, skall testa dag/natt krämen. Har också fått bättre hy efter 20år med acne. För mig är det ”The Ordinary” som hjälpt mig.

  1. Åh ja – jag fick deras syra-serie av Nelly! Framförallt en syracreme var riktigt bra för pigmentförändringar men lite stark. Bra märke!

  2. Håller med om att Ordinary är bra. Och framförallt den Koreanska hudvården som är är i framkant vad gäller pigmentfläckar. De har även andra generationens retinol som inte ger flagor i huden. Deras Kognac svampar är fantastiska och naturligtvis snigelserumet. lika bra om inte bättre produkter till en bråkdel av priset om man beställer från Korea

 4. Ljuvligt inlägg! Blir sugen på kapslarna och dag/natt krämen. Jag har mkt pigmentfäckar men har ju så torr hud, tror du de funkar på mig då? (tillför de mkt fukt) Kramisar

  1. Cremen funkar ABSOLUT – den ger tokmycket fukt! Är du torr så testa den. Kapslarna är väldigt ”krämiga” i konsistensen och jag upplever inte att de torkar ut, och följer du upp med cremen ser jag inga problem alls. Obs på att kapslarna ska ”vänjas in” med först 2-3 per vecka och sen öka gradvis.

    1. Och du vännen; gör ett hudtest på deras sida – det kanske finns produkter som passar dig ännu bättre?

 5. Vilket roligt inlägg. Är så dålig på hudvård, varit bortskämd med bra hy och aldrig behövt göra något. Men nu är jag 44 och det börjar synas…
  Jag skulle behöva en bra kräm med hög spf till ansiktet, tycker dem jag provat är så kladdiga/oljiga. Har du någon du kan rekommendera? Är ju rödhårig så solen är ju lite min fiende 😉
  Tack för en härlig blogg !!

  1. Jag har tyvärr ingen bra créme med spf i som jag kan rekommendera eftersom jag tycker att de som finns har så lågt spf; oftast runt 15 vilket är för lågt för mig även i typ februari haha. Mitt tips är att hitta en dagcreme som funkar för det du behöver, och sen köpa en anpassad spf att lägga ovanpå. Jag har Dr Gross Dark spot sun defence spf50 som är till för ansiktet för en vardag (och alltså inte som en spf 50 till kroppen man köper på apoteket inför en solresa du vet) och som alltså är ultralätt men enbart en spf och med högt skydd. Inget kladdigt och ”tjockt” som man blir alldeles glansig av. Om du skriver spf i sökfältet på skincity får du upp en himla massa olika, anpassade krämer med spf i olika styrka – där finns kanske ngt?

 6. Älskar också Skincity! Kör nu på Paulas choice serie som funkar bra, men vissa finnar kvarstår och det är säkert hormonellt så det där Yasmine ska jag googla. Är dock lite rädd för att stoppa i mig hormoner…

 7. Älskar hudvårdsinlägg!!! Är en trogen skincity-kund, får alltid så bra hjälp och roliga presenter och testers.
  Måste tipsa om dermaceutics tri vita c30, OMG! På bara några dagar fick jag ett sjukt glow och mycket mer jämn och plumpad hud! Fantastiskt! Använder även K ceutic som känns väldigt vårdande. Önskar mig en obegränsad skönhetsbudget då det finns så mycket att testa 💘

 8. Hej, jag har precis som du haft acneproblem långt upp i åldern men nu fått specislisthjälp som göt att det är borta. Mitt problem nu är acneärr, är det något du haft problem med och vet du bra produkter/behandling för det? Provat dermapen några ggr men hjälpte tyvärr inte mig….
  Kram

  1. Usch det är så tråkigt 🙁 Jag har några pyttegropar men klarade mig annars bra. Menar du acneärr som ”gropar” eller är som en röd/brun/blå fläck på huden? Är det gropar är det många som gör microneedling, vet att fillers också kan ge bra resultat då man ”fyller ut” varje grop med hyaluronsyra. Är det ”bara” färgärr på huden är syra och liknande produkter jättebra.

 9. Åh, jag blir verkligen avundsjuk….vilket härligt samarbete. Vad andvänder du på spf50? Tycker det är synd att inte fler ansiktskrämer innehåller spf så man slipper hålla på med att båda smörja in solskydd och ansiktskräm. Ha en underbar dag. Kram Annika

 10. Hej igen, Såg nu i kommentarsfältet så har du redan svarat på min fråga. 🙂 Typsikt att jag inte såg det innan. Stor kram igen

 11. Hej Emma!
  Vilken tur att du blev hjälpt av Diane och Yasmin. De tabletterna har förstört mitt liv (bl a pga att jag fick utskrivet Diane för två års tid av en hudläkare, vilket gav mig problem i över 10 år) och acnen kom tillbaka medan jag tog dem. Jag har också acne trots att jag är över 40 och jag har haft det sen jag var 10 år gammal. Har provat alla mediciner som finns och kostomläggning, acnebehandling och kosttillskott. Inget hjälper och jag har dessutom tappat mitt långa, tjocka hår som jag hade innan jag fyllde 20. Finns tyvärr fortfarande många som tror att acne beror på choklad och dålig hygien. Mina beror på hormoner och jag kan inte göra något åt det. Har inte råd med ansiktsbehandlingar som inte botar mitt grundproblem.

 12. Alltså c-vitamin kapslarna från Exuviance – älskar dem! Kan oxå varmt tipsa om deras masker, dvs Purifying Clay Masque, Rejuvenating Treatment Masque (en sån som man drar av/alt peelar) och Deep Hydration. ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR. Och don’t get me started på deras nattkrämer. Halleda alltså!

  Har haft jobbig hud med bla inslag av Rosacea, men är så mycket bättre nu tack vare bra hudvårdsrutin och mycket tack vare att min hud gillar Exuviance.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg