Att ha hemma-stök.

 

 

Såhär ser det ut mest hela tiden hemma hos oss.

Ett alldeles vanligt stökigt kök, jag och Noah i färd med att baka kladdkaka (han rör eller diskar, jag hackar) och ett dagsljus ute som knappt orkar leta sig in. När solen är framme, vilket ni vet är sällsynt, badar rummen i ljus – men den här årstiden orkar ljuset liksom inte in oavsett tid på dagen och rummen behöver all hjälp det kan få i form av lampor och mysbelysningar.

 

 

Lite choklad måste man ju smaka.

 

 

Och där vid spisen trängs skärbrädor med nygräddat bröd, en KitchenAid och olivolja. Visst är det stökigt men ett hemtrevligt stök som jag bara älskar; förr eller senare rensas det ju upp men när det är just såhär är det enligt mig alldeles underbart.

Ett kök som är i användning, mjöl i springorna, kryddor i o-ordning, litermått framme som skramlar mot bänken.

 

 

 

Ja.

Inte alltid som allt har sin plats och ytorna är rena här hemma heller.

Graderna har krupit ner här i söder; vi har legat på minus några dagar och man kan nästan kalla det för vinter. Snödropparna som redan hade blommat i rabatterna ser nu ut att ha kommit av sig lite och nickar ännu djupare, och bilen får skrapas när man ska någonstans. Underbart tycker jag, vi har ju inte fått så mycket av den varan – bara jag håller handen riktigt varm när jag är ute tar jag tacksamt emot årstiden. Ibland har vi ju inte alla årstider här; bara sommar, en lång höst och en väldigt kort vår, så lite känsla av vinter är bara välkommet. Och så är det ju det där med hundtassarna; torr snö är evigheter bättre än centimetertjock plusgradersgyttja.

Men! Nu ska jag fånga tisdagen eller vad man säger.

Gör det ni också <3

 

 

8 kommentarer till “Att ha hemma-stök.

  1. Älskar vintern och önskar alla en vit tid så här års!
    Stök i köket däremot, det ser aldrig hemtrevligt ut hos oss… Men Kammebornia har lärt mig att hemligheten är att bara ha vackra saker, för då blir inte stöket så fult. Nu är tyvärr inte allt på bänken hemma vackert, som påste, vattenkokare, kokosolja, olivolja, snackspåsen som inte fick plats i skåpet, hushållsrullen, osthyveln som ingen orkar diska mellan varje användning varje dag, ett omtyckt men trasigt fat som förhoppningsvis kan lagas med lim, en O´boyburk och lite annat. Dags att rensa i skåpenm och göra plats!

  2. Ska vi byta hem en sväng? Här i södra norrland har vi ca metern snö och ofta alldeles för kallt. Idag lite mer lagoma -9. Igårnatt -32.

  3. Hej emma! Härliga bilder, och dina växter i fönstren ser så busiga ut, är det ” ofrisserade” myrten trä månne? Väldigt charmigt och gemytligt. Ha det gott / kram mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg