Att ta en snabbtitt i köket!

 

Kom på att det var ett tag sen ni såg köket?

Ja just den här vyn ser ni nog ganska ofta för det är liksom där det mesta händer värt att fota (som bakning, ätande barn och så vidare) – men åt andra hållet då?

 

 

Såhär!

Med andra ord precis som vanligt, men några av er kanske är nya och andra vill kanske se en liten recap bara för att. Många har frågar om golvet och det håller sig jättefint i målarfärgen, lite för fint tycker jag som liksom längtar efter att det ska börja skavas igenom lite i det gröna så att det ser sådär härligt använt och älskat ut.

 

 

Den stora skärbrädan som ligger ner på diskbänken har Göran gjort! Hur fin?! Så vansinnigt bra med en rejäl bräda; dels som fin avställningsyta men även att dra fram om något större behöver hackas eller strimlas. Och såklart extra fin eftersom den är gjord bara till oss med en himla massa kärlek.

Där står också några blommor jag fått av Leo och sjunger på sista versen (har inte hjärta att slänga dom) och ett hav av andra skärbrädor. Jag har total dille på skärbrädor i köket just nu, tycker att det är så vackert med trä mot allt det vita. Skärbrädor och kaktusar. Kaktusar är det nya svarta i inredning säger jag (sen om det är sant eller inte har jag noll koll på) och bonusen är som sagt att de inte dör så lätt. Just nu gillar jag de här och såna riktigt taggiga jäklar som ser ut som miniversioner av de man brukar se i öknen på gamla tecknade filmer ni vet?

Och just det! På tal om tecknade filmer. Jag har en idé till Leos rum som jag hoppas kunna börja på snart (behöver ju hjälp). Ni vet ju vid det här laget att en färg lever i snitt två år hemma hos oss och det är nog snart den gränsen skulle jag tro för nu har jag börjat sätta ihop moodboards i huvudet och fundera ut lösningar som jag hoppas ska skapa ett riktigt ombonat, lite trolskt rum med mycket plats för kompis-lek. Ho hooo ska bli kul! Ni får hänga med såklart, när det nu blir av.

Men först – helt vanlig dag utan barnrumsfixande!

Ses alldeles snart igen.

 

13 kommentarer till “Att ta en snabbtitt i köket!

  1. Så himla fint 🙂 skärbrädor är fantastiskt att lägga upp lite charkuterier på el ngn ost å druvor 🙂 ställa mitt på bordet så alla kan äta från den.
    En fråga, minns bänkskivan som lite mer beige när ni la på det där materialet. Har ni målat den grå eller är det ljuset och ålder?

    1. Inget av det 🙂 Min hantverkare ville testa en ny blandning med färg på en skiva, så jag upplät mitt kök 🙂 Nu är den alltså i en annan färg, men typ samma material.

  2. Är det inte svårt att hålla skärbrädor i trä rena? Tex om man skär kött? Behandlar du dom på något sätt?

  3. Det där med kaktusar ska jag säga till min kära mamma! Hon har också dille på dom dära taggiga. Vi kallar henne kaktustant 😉 vissa har katter, andra har kaktusar. Dessutom har hon ett uterum i söderläge som är utmärkt för kaktusarna, så dom förökar sig som kaniner 😛
    Det värsta är att det har smittat av sig på mig nu. Vet knappt vart jag ska göra av alla kaktusar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg