Att ha alla hjärtans dag-at sig på Tivoli!

 

 

Jag måste ju visa er hur vår alla hjärtans dag-dag på Tivoli var!

Tivoli är ju oftast stängt den här tiden på året, men nu hade de tydligen bestämt sig för att ha öppet i februari. Inte oss emot, vi älskar det där stället. För er som aldrig varit där är det ett måste! Man tar tåget till Köpenhamns Huvudbangård, hoppar av och sen ligger Tivoli tvärs över gatan. Går inte att jämföra med nånting annat tycker jag, men å andra sidan var det evigheter sen jag var på Liseberg eller Grönan så mig ska man kanske inte lyssna på.

Men vi tittar så ska ni få se!

 

 

Precis som när det är julskyltning hade de pimpat hela Tivoli med vinterkänsla. Träd, bodar, dekorationer – allt var i vinterskrud. Fejk såklart eftersom vi inte har någon riktig snö, men väldigt vackert trots allt.

 

 

Hej hej! Där är jag.

Vi hade sån enastående tur med vädret – strålande sol och lite, lite kyligt och med en alldeles hög och klarblå himmel. Jag var klädd i varma strumpbyxor, jeans, tjock jacka och annat man bör ha på sig när man ska vara ute.

 

 

Ååååå, de hade en skridskobana!

Där man kunde hyra skridskor och cirkla runt alldeles romantiskt. Dock ville ingen av pojkarna åka skridskor alls, så det blev ingenting med det. (Jag vet inte om det var jag som förföljde mannen i röd jacka eller han som förföljde oss, men han finns med på oroväckande många bilder från denna dagen).

 

 

Hela skridskobanan var klädd i ljusslingor och jag läste i programmet att de skulle tända den på kvällen så kunde man åka skridskor med nån man tyckte om under en liten stjärnhimmel. Dör så romantiskt.

 

 

Mer vinterskrud!

Nu kanske ni börjar förstå varför man även älskar det som vuxen?

 

 

Vad som var lite trist var att typ halva Tivoli var stängt?

Det hade vi inte en aning om, men det kanske kostar för mycket att ha hela öppet under en slö månad som februari, eller så behövde dom bara putsa på karusellerna? Jag vet inte. Men alla våra favoritkaruseller var stängda till min stora fasa – dock gick det faktiskt alldeles utmärkt med det utbud som fanns och var öppet. Och vackrare karuseller får man ju leta efter.

 

 

Vi stod lite i kö …

 

 

… Och pussades lite ur fokus, för det bör man göra när det är alla hjärtans dag.

 

 

 

Sånt här lugnt går bra för mig att åka med armen, lite fin karusellmusik och mjukt gungande på det så kan man åka hur länge som helst. Leo är ju måttligt impad av sånt här vid det här laget, men ställde upp på att åka ändå i väntan på att hans pappa skulle samlat mod inför berg-och-dal-banan.

 

 

När det var dags för lunch gick vi till deras nya matsatsning; en byggnad med massa restauranger och där man kan beställa från tio olika om man vill och ta med sig till sitt bord. Perfekt sa vi och så fick barnen från ett ställe och vi från ett.

 

 

Jag åt en hamburgare som inte alls var äcklig, och chilipommes med chilimayo – ho hooo.

 

 

Sen gick vi vidare!

Här framför den här sjön kan man gifta sig om man vill tror jag? Så vackert att det suger lite i magen.

 

 

Hej hej familjen i lustiga spegeln!

 

 

Mannen fick skölja ner lunchen med att åka sånt här, medan jag och Noah stod på marken och tittade på (inte utan en viss skadeglädje).

 

 

 

Jag fortsatte på det lugna temat – en svan som mjukt sjönk och steg kändes mycket mer rimligt.

 

 

 

Sen lekte vi på lekplatsen!

Halvkul som vuxen att stå och titta på när barnen är på lekpark tycker jag (noll lekparksmamma tyvärr) men pojkarna älskar ju det.

 

 

Man försökte ta sig upp för en brant båt.

 

 

Och fick välbehövlig hjälp av sin snälla storebror.

 

 

Världens, världens snällaste storebror <3

 

 

Sen satte vi ett hjärta på kärleksbron och gick hem!

Finaste alla hjärtans dag-dagen någonsin.

 

 

3 kommentarer till “Att ha alla hjärtans dag-at sig på Tivoli!

  1. Älskar Tivoli minst lika mycket som dig! Mysiga bilder! Måste fråga vad det är för snygga brillor du har?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg