Att ha blommande magnolia!

 

Och så har magnolian slagit ut här hemma!

Vackra rosa blommor och sprickfärdiga knoppar – så vackert att det inte är klokt. Tyvärr blommar de ju över lika snabbt och får fyllas ut med annat, men de veckorna kvistarna fick stå var de verkligen välkomna.

Igår hade jag världens konstigaste sjuka? Var SÅ YR när jag körde hem från Emelie att jag var snudd på att köra in till kanten och be mannen hämta mig. Men hem kom jag, råglad rakt i säng och somnade. Efter en timme ringer mannen för att fråga ngt, jag vaknar och svarar och sen måste jag kräkas. Efter känns det lite, lite bättre men jag kan forfarande inte vrida på huvudet för snabbt eller göra för hastiga rörelsen för att inte bli helsnurrig. Somnar igen, sover fem timmar till, tvingar mig själv att vakna – mår bättre med yrseln men fortfarande s å t r ö t t. Ingen feber under hela tiden, bara en kräkning så inte kräkis eller influensan.

 

 

Var uppe i kanske två timmar, sen sov jag för natten så sov snudd på 18 timmar kanske under det dygnet?

Kan vara medicineringen också, vi gjorde en justering i styrkan för ett tag sedan och det tar lite tid att vänjas in på – men herregud. Sådär kan man ju inte lulla runt! Idag känner jag mig nästan som vanligt.

Så idag blir det en lugn torsdag, inga häftiga karuseller eller galna bilfärder eller sådär. Om det nu skulle finnas utsikt för det, alltså. Bara lugn och ro och en önskan om att huvudet fortfarande ska hålla sig utan att snurra.

 

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “Att ha blommande magnolia!

 1. Hej Emma! Jag tycker du ska googla och läsa på om kristallsjukan, det låter som du kan ha fått det. Hoppas verkligen att det blir bättre 😊 /Linda

 2. Läskigt med yrsel. Nu är ju din man läkare så han har säkert bättre koll än jag som är hobbyläkare ;-)… Men det är inte kristallerna i öronen som spökar? min svärmor hade problem med det. Väldigt obehagligt men inget farligt. Krya, krya!

 3. Kristallsjuka kanske? Min man hade det för några år sen och blev så yr att han höll på att trilla omkull och gick in i väggar och dörrar. Behövde va helt still med huvudet.

  Har för mig att det fanns något trix för att få kristallerna på plats igen genom att ligga på sängen med huvudet utanför och göra någon rörelse.

 4. Låter lite som kristallsjuka. Kristallsjuka är en vanlig orsak till yrsel. Yrseln ökar vid huvudvridningar och vid uppstigning från sängen. Pga yrseln kan man kräkas. Googla det! /dr Linda

  1. Men det förklarar inte tröttheten och att yrseln släppte efter att jag sovit tänker jag? Jag tror det är biverkningar efter justeringen i medicinen :S Eller kristallsjuka i 12 h typ.

   1. Nej jag håller med – tröttheten stämmer inte riktigt med kristallsjuka. Om det är biverkningar av medicinjustering borde det ju avta snart. Hoppas du känner dig bättre snart! 😊

   1. Finns något som heter yrselmigrän . Man kan få bara yrseln eller så kommer huvudvärken med. Träffat både en yrselspecialist och en neurolog som var inne på samma spår… kristallyrsel brukar hålla på längre men samtidigt om kristallerna hamnar på plats igen så kan det försvinna snabbt. Brukar blir lite sjösjuk efter båda ”sjukorna ” kram från en som haaaatar yrsel!

 5. Hade precis samma i helgen. Innan jul hade jag virus på balansnerven- inte i närheten av det du beskriver och jag kände i helgen. Fick också tipset migrän. Det finns något som heter yrselmigrän och det behöver inte innebära huvudvärk. Men så är inte jag heller läkare 😊
  Hoppas du mår bättre nu iaf!

 6. Jobbar på 1177, vi brukar ha som regel att skicka in akut om man blir väldigt yr plötsligt och dessutom såpass att man kräks. Sedan kan det såklart visa sej ha helt triviala orsaker men det kan man aldrig veta på förhand. Dock litar jag såklart på att din man har full koll på läget 😊

 7. Jag har besvär med nacke/hals och fått förklarat att det är tryck på nerverna som ger yrseln och ev även illamående.

  1. Ska kanske också sägas att min stora trötthet delvis kommer av nackens bekymmer. Hoppas du mår bättre nu iaf. 🙂

 8. Hoppas verkligen du kryar på dig fort inte roligt att vara yrslig och trött, speciellt när man har små barn.
  Har haft vissa känningar av migrän där jag mest mått illa och varit yr men har alltid haft lite ont i huvudet också, tycker du ska höra av dig till sjukvården om det inte försvinner.
  Var rädd om dig ❤️

 9. Jag tänker mig att du är inte med barn??? Och annat, hade du ätit alls, jag får yrsel och mår illa om jag inte ätit, så en kak bit, kopp te och en huvudvärks tablett för säkerhets skull, om det är migrän för män vet inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *