I annonssamarbete med COUNTRYDREAMS

Att ha basic favoriter!

 

Idag tänkte jag att inspirationsinlägget med CountryDreams skulle handla om basic favoriter – ni vet de där enkla, basic plaggen som också bör finnas i en basgarderob eftersom de kan varieras med det mesta i oändlighet. Så idag blir det inga flådiga klänningar eller festligare outfits, utan bara en väldigt enkel sammansättning – en vardagsoutfit som man kan göra lite extra till sin egen med bara några få trix.

Ska vi se hur?

 

 

Jeans finns ju i en uppsjö av modeller och färger men i min garderob finns det vissa modeller som är ett måste: de höga jeansen med raka eller vida ben, de höga jeansen med smala ben, ett par vanliga smala jeans (med smala menar jag typ stuprör) och ett par i en mer ”loose” eller ledig modell – nästan som pojkvänsjeans. Den här lösare typen som jag har på bilderna ger ett mer ”ledigt” uttryck tycker jag, och de funkar precis lika bra med en kavaj och klackar som de gör med en stickad tröja och ett par loafers.

Dessa är från Twist&Tango (ä l s k a r deras jeans) och är lite extra roliga med det randiga tyget på sidorna. Med upprullade ben, ett par underbara smutsrosa loafers och en pastellgråblå stickad tröja blir de på en gång sådär VÅR som gör att man längtar efter att kunna strosa såhär på kullersten och handla blommor på torget med solen i nacken.

Det här är den perfekta ”Gå med Banditen på stan en lördag för shopping och fika”-outfiten!

 

 

Den stickade tröjan är lite kortare i modellen vilket är perfekt för mig som inte vill korta av mina ben mer än nödvändigt. Då kan jag stoppa in lite där fram på linningen utan att det blir för bylsigt, och färgen är ju alldeles fantastiskt fin – som en slags blekt lavendel nästan, fast inte så lila.

Tycker så himla mycket om den här typen av modell på stickade tröjor eftersom de upplevs som loose utan att det blir för mycket (tycker lätt man drunknar i lösstickade plagg; de tar i så jäkla mycket när de ska göra tröjor loose och är man då lite kortare blir det ofta ett tält).

 

 

Skooooorna!

De här köpte jag loss direkt, för de var inte bara perfekta i färgen och alldeles vår-lovande utan var dessutom FANTASTISKT sköna att gå i! Såna där skor jag skulle kunna sätta på mig helt nya innan jag skulle ta en dag i Köpenhamn utan att vara orolig för att få skoskav, och det är ganska ovanligt. Oftast behöver man ju ”inviga” sina skor med kortare perioder på foten innan de är perfekta, men de här var liksom invigda redan från början. Så letar ni efter ett par vrålsnygga loafers att pigga upp er outfit med nu i vår/sommar är dessa ett riktigt hett tips.

 

 

 

En enkel, mörkt marinblå kappa är ett måste för många och den här var perfekt för ändamålet – och med det där lilla extra som jag tycker behövs om det inte ska bli så tråkigt. Här är kragen smal och ärmarna har små volanger – sånt som ändrar helhetsintrycket på kappan från tråkigt basplagg man kan hitta var som helst till ett lite mer unikt ytterplagg som folk sneglar på när du sitter och fikar eller står i kassan för att betala.

Okej, det var tre basplagg och ett par skor det. Men vad är det egentligen jag menar när jag tjatar om att man ska ”göra plaggen till sina egna”? Den här gången försökte jag vara lite mer konkret så ni ska förstå skillnaden.

Ett: har du en basic outfit så tillsätt det lilla extra!

 

 

Som ett par roliga strumpor, en statementring, ett halsband eller knyt en sjal i håret. Det gör jättemycket! Har du en prålig klänning eller ett plagg som sticker ut så behövs ju inte något extra, men har man en enkel snygg outfit kan små saker lyfta helhetsintrycket från tråkigt till fantasifullt.

 

Två: ändra plaggen så de blir ”lite mer”.

 

 

Här ser ni skillnaden! Det här är exakt vad jag menar med att du i ett provrum eller innan du går ut ska ”göra något” med ett eller flera av plaggen innan du bestämmer dig för om de passar eller inte. På vänstra bilden har jag bara klätt på mig plaggen utan att göra ett dugg, och sett såhär skulle jag nog inte känna wow i ett provrum, eller innan jag gick ut. Men bara genom att rulla upp jeansen så att anklarna syns (perfekta grejen när det blir vår och lite varmare – gör så mycket) och stoppa i tröjan fram på jeansen blir det en helt annan outfit. Det blir mer form i och med att tröjan inte blir lika bylsig, benen upplevs som längre trots att jag har rullat upp byxorna tack vare att man ser var benen faktiskt slutar (linningen på jeansen) och genom att bara dra upp ärmarna lite syns klockan och annat som annars döljs. Det är exakt samma plagg men blir två helt olika känslor bara med de små förändringarna. Från enkla plagg till lite mer fart på nåt vis.

Och i samarbete med CountryDreams har ni nu 20% på allt till ord pris i deras sortiment med koden FRU20. Som vanligt gäller alltså koden på a l l t till ord pris, inte bara det jag visar här, men plaggen som syns i inlägget är som följer:

Jeans i lite loose modell från Twist&Tango HÄR – normala i storlek (alltså inte som deras stretchigare modeller där man ska gå ner 1-2 storlekar). Stickad pastellig tröja från Replay HÄR – normal i storlek och inte lika blå live som produktbilderna på sidan. Världens skönaste loafers från Vagabond HÄR – normala i storlek (jag har väldigt breda fötter och de satt ändå jätteskönt). Stilren kappa med små volanger från Custommade HÄR – normal i storlek. Sjalen är en gammal Morris.

Hela utbudet hittar ni HÄR.

Och på tal om att styla; minns ni ”Gör om mig”-tävlingen? Nu är det dags igen! Jag kommer att sminka, styla, klä och fotografera en vinnare under en heldag i Göteborg i vår. Tävlingen kommer att hållas på CountryDreams Instagramkonto imorgon med start klockan 10 så håll koll där (@countrydreams.se) om du är sugen på en dag som handlar bara om dig. HÄR kan du se hur det gick till förra gången.

Och det var det! Hoppas på att få se någon av er i vår <3

 

 

10 kommentarer till “Att ha basic favoriter!

  1. Åh, jag älskar dina enkla fixartips! Att stoppa in tröjan och rulla upp byxorna menar jag. Jag ser oftast ut som den andra bilden… Mer sådana tips vill jag gärna läsa om i bloggen! 😊😊❤

  2. Hej Emma,

    Får jag fråga vilken storlek du har i din Day Night Casual Jungle caftan/klänning. Läste någonstans att den är liten i storleken? Tack på förhand!🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg