Att ha lördagsblomma med mera.

 

Det blev ju ingen fredagsblomma igår eftersom jag var så inne på mitt stickande, men här är alltså kökets bukett för närvarande! Ä l s k a r verkligen den mixen man kan få till just nu av precis allt möjligt. Den här består av eucalyptus, nejlikor från förra veckan som fått sällskap av några nya (men de gamla står sig fint), tre-fyra avlånga blad av modell jag inte vet vad de heter, tistlar från förra veckan och så någon kvast med små, små blommor som jag tror heter vaxblommor?

Den här skulle jag haft som brudbukett om jag skulle gift mig nu.

 

 

Det bästa är ju när det är blommor eller grönt som står sig i två-tre veckor och som man bara kan rensa i och addera litegrann för att den ska kännas fräsch igen. Jag stoppar bara ner allt lite som jag tycker, håller inte på att snurra stjälkar eller så, och har man bara en stor bunt eucalyptus som bas löser sig ju resten av sig själv.

Igår tvingade jag mannen att gå till sy-affären efter jobbet och FaceTime:a med mig så att jag kunde välja nytt garn (jag har nu avancerat till att sticka randigt, ni förstår ju) och barnen har tålmodigt fått prova halsdukslängder allt eftersom. Ingen aning om hur länge den här perioden håller i sig därför tänker jag att det är lika bra att bara sticka på så länge den gör det. Och så har det ju blivit lördag, Leo ska på disco (wauwauwau) och jag hoppas på snö. Och så skissar jag på en ny sänggavel, ha ha. Man är ju inte sysslolös i huvudet, inte.

Och med det tänkte jag faktiskt ta lördag nu, jag och blommorna, men tittar in ikväll igen.

Ta hand om er.

 

2 kommentarer till “Att ha lördagsblomma med mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg