Att vara söndagsredo!

 

Idag är det en riktig söndag!

Ni vet vad jag menar; en sån dag då det blåser så kallt ute (snöflingor kom igår och en del stannade kvar!) att man helst vill sitta inne och äta upp godiset man har i skåpet – och det känns helt okej att vilja ha det så. För det är en sån dag då man har tillåtelse att bara vara hemma och äta godis och lyssna på vinden om man bara vill. Och sticka lite, kanske. Om man nu gör det.

(Jag har avancerat från halsdukar till mössor! Wuhu!)

 

 

Den platssydda dynan är klar!

Heter det så förresten? Är det platsbyggt så måste det ju även vara platssytt? Men iallafall; den måttsydda dynan hämtades upp innan helgen men den var inte på plats när de här bilderna togs så de får ni vänta lite på. Blev jättebra dock! Ja, ni får se som sagt.

Så idag får vi se vad som händer. Om det bölar en innesittardag eller om vi beger oss ut och hittar på något. Igår följde Noah med mig in till stan, Leo ville vara hemma och ladda för disco, och hade världens mysigaste lördag – jag behövde garn för ett projekt i studion också innefattande för mycket pompoms, så vi skulle handla garn och sträcka på benen och njuta av det strålande kalla vintervädret. Så vi lullade gågatan upp och ner i sakta mak, tog en liten sväng på bokhandelns bokrea, innan vi avslutade på Söderberg&Sara för en fika som blev en långfika då Noah vägrade gå. Och vi hade ju inte bråttom, egentligen, så jag tog ett djupt andetag och skakade av mig vuxenvärldens ”jag är på väg någonstans” och satt där och åt långfika med min lilla pladdrande herre tills han sörplade i sig den sista juicen, tog ett sista bett av min bulle och sa så! nu hem till pappa och därigenom var redo att gå.

Ja. Lite så har vi det.

Plus en r i k t i g söndag utanför fönstret.

 

4 kommentarer till “Att vara söndagsredo!

  1. Låt dig inte avskräckas av att det är 4 stickor för att sticka raggsockar! 😊 Jag hade heller inte stickat på så många år att jag helt glömde bort hur man gjorde men gav mig på raggsockor och det gick hur bra som helst! Tror det blev tre par på rad sen.
    Lycka till! 😊

  2. Åh, låter så mysigt! Längtar till sånt, mitt barn är nyss fyllda ett. Jag hade planer på att börja sticka när jag var föräldraledig, men verkade så svårt med att börja, få tag på rätt garn och stickor… Kanske ska göra ett försök nu. 🙂 tack för inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg