Att ha blivit tagna på sängen av vargavintern.

 

Vi blev ju helt tagna på sängen av den här vintern som kom över oss på några dagar, och jag fick panikbeställa lite plagg till Noah. Leo hade redan en jättebra jacka från förra året som funkade fint även i år, men Noah växer ju på ett annat sätt och var inte alls lika kittad. En overall hade jag redan köpt på rean och den är ju super till förskolan och sådär, men det är inte alltid en overall är optimalt tycker jag – inte om man ska kunna ta av ett lager när man är på stan och fikar till exempel eller ska åka bil en bit. Han hade ju en jättefin senapsgul jacka från Zara men den var absolut inte anpassad för vargavinter utan mer för “cityvinter” så det blev till att beställa ett helt nytt set termobyxor och jacka så han inte skulle frysa.

Tack gud för reorna alltså.

 

 

Jag tycker att det är superviktigt med bra ytterkläder på vintern och lägger gärna lite extra för att veta att det är funktionella plagg som håller barnen varma och torra. Nu kom jag undan med 50% rea, svinbra, och hittade en toksnygga jacka från Ver de Terre (här) i en lite nougataktie färg. Älskar Ver de Terre, har en fleeceoverall från dom sen innan så en jacka på halva priset var guld. Tog en storlek större så han kan ha den även nästa år om han inte växtspurter, och jag vet att den kommer hålla honom varm.

Till det ett par helt fantastiska skidbyxor från Patagonia i turkost med rosalila innerfoder. Hur snygga?! Vill ha själv. (Hittar ingen länk till de här, jag knep nog sista paret).

 

 

Det livade upp den mer neutrala färgen på jacka, och jag älskar termobyxor med den här typen av hängsleknäppning, då glider inte axlarna av så enkelt.

 

 

Och eftersom det var rea även på Sorel tog jag de här karamellerna. Ljuvliga. Han har ett par av en annan modell sen innan (typ dessa mer hardcore) men eftersom ett par ofta står och torkar är det inte fel med två. Leo har också Sorel, det bästa för barnafötter när det är mycket snö tycker jag. Just de här är kanske lite mer citymodell, men det är inte fel det heller – när den värsta snön smält undan och de andra är för klumpiga blir dessa perfekt. Och så blev det ett par solglasögon eftersom han alltid har solglasögon, de får ni säkert se på bild nån gång framöver – men några vantar blev det inte för mannen hade redan beställt ett par jättefina Hestra som Noah tokratade; han vägrar gå i annat än sina damiga vantar med fuskpälskant eller ett par tumvantar formade som möss.

Men iallafall. Nu kan det snöa bäst det vill, för nu är båda barnen redo att pulsa runt utan att frysa, och har vi tur passar det även nästa vinter.

Nu tar jag kväll med stickning och dokumentärer och äggkoppsmålning med Leo.

Ses imorgon igen.

 

 

 

Rekommenderade inlägg

6 thoughts on “Att ha blivit tagna på sängen av vargavintern.

  1. Vilken mästerfyndare du är! Och på tal om fynd – tack för rabattkoden på Country Dreams och för att du uppmärksammade mig på att de fantastiska Julie-jeansen fanns i ny färg! Beställde just! Har bara två par sedan tidigare så måste helt klart bygga vidare på samlingen!
    Kram

  2. Skorna ser väldigt sköna ut!
    Tack för dokumentär-tipsen!! Jag sträck-kollade Experimenten igår kväll, herregud vilken spänning! Kunde inte sluta!
    Ha en fin dag!

  3. När det gäller kläder och skor får man inte alltid vad man betalar för tycker jag, alltså att priset inte hänger med kvaliteten. Men något som jag märkt i år är att vantar bör få kosta några kronor mer! Barnens vantar från Hestra och Cross håller sig torra på insidan bra mycket längre än billigare vantar som vi köpt på oss, och ett av de billigare paren har varit nästan omöjligt att få torra. De har legat 24 h på ett värmegolv men ändå varit blöta inuti (svårt att vända dem ut-och-in). Så det ska jag minnas till nästa år. De bättre vantarna däremot, torkar fint över natten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *