I annonssamarbete med SKINCITY

Att gå igenom K-Beauty!

 

Och så var det äntligen dags för det efterfrågade inlägget om K-Beauty!

Men vad är egentligen K-Beauty?

K-Beauty är ett samlingsnamn för koreansk hudvård, det är alltså inget märke utan bara ett samlingsnamn – på samma sätt som brun utan sol är ett samlingsnamn, eller highlighter. Men varför har då K-Beauty blivit så himla stort? Jo; dels beror det på att produkterna från koreanska tillverkare är så mycket mer koncentrerade och potenta än vad vi är vana vid – det finns ju en gigantisk marknad i Korea så märkena får jobba hårt för att hålla kvar sina kunder med det nyaste och mest innovativa. Sen tror jag hypen beror mycket på tänket bakom koreansk skönhet; att det är mer holistiskt på något vis. Där vi skandinaver kanske arbetar mer med att dölja vissa saker på vår hud med smink, tänker koreansk märken tvärtom och vill arbeta med att få huden så bra som möjligt för att minska mängden smink. Ett tänk jag själv anammar till 100% – jag vill ha så lite smink som möjligt och ha en hud som mår så bra som jag har genetiska förutsättningar för att ha.

En koreansk skönhetsritual har inte mindre än TIO steg dessutom. Det är två olika typer av tvätt, exfoliering, toner, essence, serum, sheet mask, ögoncreme, UV-skydd och dag/natt-creme. Riktigt alla steg gör inte jag (vem har tid med det?) men jag har nu testat en massa produkter och har hittat några riktiga guldkorn och några som inte gjorde så mycket för mig. Så här kommer jag bara lyfta upp de produkter som jag verkligen gillade.

 

 

Tvätt-rutinen!

Jag har nu infört en oljebaserad tvätt som start. Den lägger man på torr hud och masserar in och sköljer av. Sen följs denna upp av en löddrande tvätt som tar bort det oljiga från den första och efter dessa två steg är huden verkligen ren från smink/UV-skydd, och då avslutar jag med toner. Tonern klappar jag in i ansiktet, alltså har den inte på pad.

Oljetvätten jag använder och verkligen gillar är den HÄR och tonern från samma märke som lugnar och gör huden redo för steg två är den HÄR.

 

 

Det här är typ världens roligaste grej?

Det är en mojäng man sätter över sin sheet mask och så skickar den på nåt sätt microström genom masken så att den skjuts djupare in i huden. Den har tre lägen och funkar till alla blöta sheet masks och min upplevelse av den berättar jag mer i videon. Det här är tipset nummer ett om ni inte har en aning om vad ni ska ge till den där hudvårdsälskande vännen! Mer om apparaten kan ni läsa HÄR. (Där i bakgrunden syns också min favorit av sheet masks, den ger en så himla fin lyster och är perfekt innan du ska iväg på något speciellt).

 

 

Om du har riktigt fuktfattig hy och vill ha en mask som liksom känns som att dricka vatten med huden måste jag rekommendera den här från Klairs! Det är en vitamin E-mask som har liksom en gummiliknande form i burken men smälter in som en fuktcreme när den är på huden. Vitamin E är för övrigt väldigt bra om du kör ngt med C-vitamin eftersom vitamin E förhöjer effekten av vitamin C. Har du fet eller acne-benägen hud hjälper denna till att balansera, och den ger inte fett utan bara fukt. Tror den har vunnit nån form av award också? Det förvånar mig inte.

Finns HÄR.

 

 

Och nuuuuuuu det bästa bästa!

Jag fick den lilla ampull-flaskan att testa och blev så jäkla frälst att jag direkt beställde till cremen själv. Och så köpte jag en ampull-flaska till, så detta är alltså min andra. Jag ÄLSKAR denna serie från Leegeehaam – den ger exakt det jag vill ha vilket är det som inom koreansk skönhet kallas GWANG och som alltså är ”en daggig lyster”. Du får en lystrig, nästan highlightad effekt på en gång och man blir helt fast – det handlar ju inte om att se ”flottig” ut utan att få den där fuktmättade, friska, skimrande känslan i huden.

 

 

Åååå det är så svårt att få fram på bild men på högra handen har jag en droppe av ampull-oljan och man ser kanske ändå det där skimret jag pratar om?

Denna fungerar som ett serum eller ta en droppe i din foundation för extra oumph. Finns HÄR och den rekommenderar jag innerligt.

 

 

Cremen i samma serie beställde jag som sagt till själv efter att ha blivit så besatt av dropparna, och den är en lätt nästan guldaktig crème som ger samma vackra lyster. Tillsammans blir de här två magiska!

 

 

Återigen; så svårt. Men handen underst har både droppar och crème, den övre ingenting. Cremen hittar du HÄR.

Men om du ska testa nån K-Beauty-produkt och är osäker på vart du ska börja så säger jag ampull-oljan. Testa den och blir du lika fast så kan du gå på cremen. En oljebaserad rengöring gör supermycket men ger inte samma wow-resultat direkt som de här två, så vill du bara testa att utöka så säger jag trots allt serumet. Har du redan idag en ganska utarbetad hudvårdsrutin tycker jag absolut att du kan i näst asteg utöka din rengöring till två steg om du inte redan gör det, för det gör skillnad även om effekten tar längre tid att se.

Dessa var de av alla produkterna på översta bilden som jag känner att jag vill lyfta. Och eftersom det är SÅ HIMLA SVÅRT att få fram ett resultat på foton som känns trovärdiga så gjorde jag helt enkelt en vlogg också där ni ser hela den osminkade sanningen och hur produkten beter sig på huden:
 

 

Jahapp, det var en crash course i K-Beauty, det! Hoppas ni hittar några nya favoriter, eller kanske vågar er på en sheetmask eller nåt annat roligt då och då.

Och hörni; glöm inte UV-skydd! Trots att det inte är sommar.

Ta hand om er så ses vi alldeles snart igen <3

I reklamsamarbete med SKINCITY

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “Att gå igenom K-Beauty!

 1. Ååh, kul- där kom äntligen inlägget! Jag har flera av produkterna du nämner (och vill egentligen ha alla 😅). Jag fick hem ett prov på den där ”ampoulen” och blev helt frälst – så beställde den direkt. Min hud älskar den! Sen har jag oljetvätten, tonern och BB-cream med solskydd 40. Tycker också huden blivit bättre, inte så torr och mera ”gwang”.
  Och så har jag några sheetmasker såklart!
  Planerar nästa köp, får se vad det blir…kanske 24h cremen du nämnde …☺️

 2. Spännande. Vilken solskyddsfaktor 50 har du? Alltså märke? Tycker att de kan bli ganska oljiga vilket är obehagligt. Du kanske har hittat någon bra? Tack för spännande tips annars !

  1. Jag har Dr Gross spf 50 – den är väldigt tunn och inte oljig, och finns i lite färgad nyans för sommaren.

  1. Det var ingen av de jag testade som jag kände ”wow” av faktiskt, därför jag inte lyfte fram dom utan de gjorde som sagt inget för min typ av hud.

 3. Hur gör du med Dr Gross behandlingar? Går du fortfarande på dem eller använder produkter från det märket?

  1. Jag gjorde min ”kur” av Dr Gross på salongen och sen ska huden pausa ett tag från salongsbehandlingen, jag körde padsen i januari, nu startar jag upp salongsbehandlingen igen denna månad så att jag hinner igenom innan sommaren 🙂 Jag använder Dr Gross ögoncreme, ögonserum och spf. ÄLSKAR syrabehandlingen man gör på salongen så jag har längtat efter att kunna starta igång den igen!

 4. Tack för inspirationen, du skimrade efteråt.. Använder du fortfarande den där ”elektriska borsten” för rengöring? Sorry – minns inte namnet..

  1. Nej den har jag kommit ifrån 🙂 När jag började med syra kändes det lite för tufft mot huden att ha rengöring med borste också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *