Att ta den lugnaste av söndagar.

 

Men hur skönt är det inte med långledigt?

Igår efter påskäggsjakten åkte vi till Emporia och passade på att ta en lunch innan jag sprang in på Panduro och handlade för ett kommande projekt och sen var på Clas Ohlson för att hämta saker för nästa tema. Nu låter det kanske som om vi bor i en hydda ute på tundran men det är ju inte så ofta jag har alla butiker samlade på ett och samma ställe om vi säger så; så när vi är på Emporia försöker jag ila genom alla de som inte finns i närheten annars och klämma in allt som kan tänkas behövas för jobb och privat den närmsta månaden. Som Panduro, till exempel, och köpa ett storpack schampoo och fingra på alla sheet masks på Sephora. Där finns små lekplatser strategiskt utplacerade där barnen går loss under tiden, och så avslutar man med en frozen yoghurt innan man åker hem. Finemang.

 

 

Jag har bestämt mig för att det blir Småland i helgen oavsett hur kallt det än må vara – nu kan jag inte hålla på det längre. Kanske åker jag och barnen till och med dit lite tidigare i veckan om det finns utrymme; jag vill bara städa undan vintern (mössen) och känna att nu är det öppet och vårt och redo för den där våren som snällt fått vänta hittills. Sova på övre våningen dröjer det ju en två, tre månader till man kan göra men tills dess går det utmärkt att sova nere och vi får väl klä på oss lite varmt och smart så att huset får en chans att värma upp sig i långsam takt.

Åh, Drömmen alltså.

Men än så länge bara söndag och idag ska vi göra prick ingenting tror jag.

Väldigt skönt det också.

 

4 kommentarer till “Att ta den lugnaste av söndagar.

  1. Enligt prognosen ska det bli superfint väder i helgen här i Småland så det håller jag tummarna för att det stämmer! Så då blir nog Drömmen varm fortare än kvickt 😃👍🏻

  2. Hur gör ni med mössen? Har ni fällor, utlagt gift? De är ju hopplösa att stoppa, så små de är, och om man lämnar huset tomt tar de väl för sig ännu mer. Har egen erfarenhet av musbajs i alla skåp och lådor, det är ju inte så kul när man kommer…

    1. Finns inte så mycket att göra. Gift är uteslutet, har inga fällor där när vi inte är på plats och kan ta hand om dom. Försöker täppa igen så gott det går, men gamla hus tar in möss på vintern – det får man liksom räkna med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg