Att njuta skog.

 

SOM Noah har njutit denna helgen!

Leo tycker också om Drömmen men Noah är tokig i det stället precis som sin mamma och blev helt förkrossad idag när vi skulle köra hem. Och jag förstår honom såklart. Det finns spännande skog precis runt knuten, trädgården är stor och öppen, lekstugan är ännu ny och har man en vattenkanna så kan man vattna prick varje växt som finns i odlingslådorna trots att regnet nog löst det där med vattningen alldeles hyfsat de senaste veckorna.

 

 

Det räcker ju med att ta några kliv in i skogen så börjar äventyret.

 

 

Tant som inte får motioneras mer än låååångsam takt i koppel och helst i terräng där hon måste kliva fick följa med. Skogen är ju ultimat för klivande. Något sur Tant över att vara tvungen att vara kopplad dock, i annat fall går hon ju utan koppel i 99% av fallen och har gjort så sen hon var året så det är en omställning för henne. Hon går fot lös i vanliga fall men vi ska inte riskera att hon får för sig att ta ett salukiryck runt tallarna av skogsglädje sa sjukgymnasten, så koppel får det bli.

 

 

Man kan plocka kottar och grenar i väntan på blåbären eller svamparna!

Noah ville helst gå ner till sjön och fiska men det är en lite för lång promenad just nu för Tant, och isen har inte riktigt släppt ännu, så det får vänta en vecka. Sen kan han och jag dra fram metspöet och se om fiske är lite lättare det här året.

 

 

Men ja –

nu är vi hemma igen (om än motvilligt) och nu väntar en vecka på sånt som måste göras, innan vi kan packa om bilen och vara på väg nästa helg igen. Då ska jag ge mig på trädgården tänkte jag; rensa ur odlingspallar, få i ordning växthuset och kanske sätta någon liten planta som kan tänkas trivas redan nu.

Men även här hemma är det strålande väder och riktigt varmt idag, så vi ska dra fram grillen och marinera oss något och ta årets första grillkväll som säkert så många andra gör idag.

V Å R E N.

Det har nog aldrig varit så efterlängtad?

 

Rekommenderade inlägg

6 thoughts on “Att njuta skog.

  1. Skönt med skog.
    Saluki har varit, eller fortfarande är en ras som jag varit intresserad av i många, många år, väldigt vackra. Men som jag bor nu så fungerar inte rasen här i hemmet. Men funnit en annan liten krabat 😀

  2. Skog är bäst! Är snön hemma i Skåne borta nu, ni fick så himla mycket, så sent? Jag älskar vinter men efter soliga skidturer på sjön i påskas välkomnar jag nu våren. Gärna i skogen.

  3. Vad som slagit mig den sista tiden är hur himla lik Noah har börjat bli sin bror. Innan tycker jag att han varit sin egen lilla variant men nu ser man verkligen att de är syskon. Så roligt att se. 🙂

  4. Bar mark..som jag längtar..
    Vi har haft en rejäl vinter med enormt mycket snö och många minusgrader.
    Tror snön kommer att ligga kvar till juni.. på riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *