I annonssamarbete med CLAS OHLSON

Att ha städat ut vintern!

 

När jag fick reda på att vårens tema med Clas Ohlson (som firar 100 år!) var “städa ut vintern” så passade det alldeles perfekt eftersom det är precis det vi gör varje gång vi öppnar Drömmen för säsong och det fått stå tomt över vintern. Det är typ årets bästa dag för mig; när vi är där och lyfter upp alla stolar, dammsuger alla ytor, skakar ur fårfällar, torkar fönsterkarmar och moppar golv eftersom det betyder att sommaren är precis runt hörnet och att kommande helger har vi ett litet paradis att besöka och leva i.

 

 

I Drömmen ska det inte lukta citron eller grapefrukt – det ska dofta såpa eller galltvål; liksom talligt och fräscht. Jag hittade en hel del produkter som var Svanenmärkta (och FSC) och satte igång. Varje säsongsstart är den stora frågan hur mycket möss har vi haft i vinter? och det är med viss bävan man går in. Det är ju så med gamla hus att det trillar in en eller annan mus när kylan kommer, och första året lärde vi oss den hårda vägen när vi hade glömt toalettpapper på nedersta hyllan i ett icke mussäkrat skåp och det var toalettkonfetti ungefär överallt. Sen har vi försökt täta ställen de kommer in, lägga ut enris och lite annat för var år och det här året var nog det mustommaste året hittills? Knappt ett enda spår av att vi skulle haft besök. Däremot en hel drös med flugor på fönsterkarmar i söderläge.

 

 

När jag får frågan “vilket är den största inredningsmissen du gjort?” är svaret alltid: att måla golvet i Drömmen vitt. Snark. Det är ju underbart ljust och vackert men nog det mest opraktiska jag kunde komma på eftersom plankorna inte är släta utan fårade och allt lägger sig i dessa fåror. Addera på det sexton hundtassar, två barn och en öppen dörr så förstår ni ju. Nån gång ska jag be mina killar måla om golven – det är ju ett jäkla projekt att bära ut allt, måla, inte gå på ytan och sen bära in allt igen – och då blir det ljusgrått som hemma. Men tills dess får jag helt enkelt tänka att det var en dålig idé med krispigt vitt i ett fritidshus.

Så det var med stort nöje jag testade en Kärscher golvmaskin som är på klubbpris just nu; en mojäng som dammsuger och moppar golven på en och samma gång. Den var mer eller mindre självgående och sprang runt med mig över golven och den tog ytliga fläckar i ett nafs. Den här om man har slätt golv tror jag är en höjdare! Men vill jag riktigt ner mellan alla fåror är det knäliggande och skurborste ala förr i tiden som gäller.

 

 

Noah, iklädd simskor och hemmastickade byxor, tog hand om handdammsugaren!

Handdammsugare måste vara en åttiotalsgrej? Jag minns att min bästa vän hade en sån hemma när vi var barn och efter varje gång vi fikat dammsög hon bordet med den. Sån nostalgi att jag var tvungen att plocka med mig en som vuxen och testa. Och till just bordsskivan efter mat, eller när man ska dammsuga köksskåpen, är den perfekt.

 

 

Men man kan ju inte bara ha tråkigt och städa – att städa ut vintern innebär för mig också att hitta på något nytt till huset! Så jag och Leo hittade några burkar från köksavdelningen på Clas Ohlson och bestämde oss för att pimpa upp dom lite så att de blev mer Drömmen-aktiga och kunde stå där i köket med pasta, müsli och andra torrvaror i.

 

 

Så medan mamma och Göran kom och var behjälpliga (mamma krattade gårdsplanen fri från nerfallna grenar, tusen tack för det) …

 

 

Gick jag och Leo ut i skogen och så fick Leo hitta saker han skulle tycka vara fina att ha på burkarnas lock så de blev mer våra egna. Han valde kottar, lite blåbärsris, bark och annat.

 

 

Och så fick han använda limpistolen!

Bara en sån grej. Han tog den från Clas Ohlson-hyllan och höll den krampaktigt genom kassan och tills vi kom hem. Att limma med limpistol är livet.

 

 

Så vi limmade helt enkelt fast de saker han valde på de olika locken, och så hade vi alldeles hemmagjorda burkar på ett nafs. Man kunde ju låtit de vara så men han ville gärna ha färg också, så jag inventerade färgförrådet och hittade svart och vit sprayfärg till projektet.

 

 

Och så blev det såhär!

Mycket nöjd Leo, och praktiskt tätslutande förvaring till oss.

 

 

Hundarna var mindre involverade i allt som pågick, och mer involverade i att leka.

 

 

Jag hade en plan för Göran också!

Vi har ännu några vackra, breda plankor kvar och jag ville ha en avställningsyta för köksmaskiner (som glassmaskin och bakmaskin som kan vara bra att ha i en Dröm) så jag tog honom i armen, pekade på det tomma utrymmet mellan plåtskåpet och golvet och sa Vad tror du Göran? Jag funderar på att sätta nån form av hylla här, ungefär som den du byggde för veden. Så jag kan ställa lite maskiner och använda den här döda ytan. Med en sånhär planka. Det är väl en bra idé? vilket då översatt betyder “kan du bygga den åt mig är du snäll?”.

Och det kunde han.

 

 

Så han började regla upp!

 

 

 

Medan jag städade vidare, mamma krattade, mannen fotade, hundarna lekte och barnen njöt av fritidshusliv.

 

 

Och tadaaa!

Det ska på två hyllplan till men det hann vi inte riktigt med så det blir nästa helg det – men nu har vi alltså en liten hyll-lösning i  köket med alldeles skogiga ben och med plankor som funnits i huset sen hundra år eller så, och ett dött utrymme blir utnyttjat vilket ni vet är en av mina bästa saker. Jag blir alltid lite salig när jag kommer på något sätt att utnyttja ett utrymme som annars bara finns där utan att göra nytta.

Så NU har vi städat ut vintern och städat in våren, tack för det Clas Ohlson, och de varmare tiderna är officiellt här! Alla produkter inom städ kan ni hitta HÄR. Inga mer flugor, inget konfetti, en svag doft av såpa, putsade golv, nya köksburkar och en hylla.

Ändå bra gjort på en helg kan jag tycka.

I reklamsamarbete med CLAS OHLSON

Rekommenderade inlägg

12 thoughts on “Att ha städat ut vintern!

 1. Åh vad fint det blev med avlastningshyllan! Fint när naturen får komma in!
  Och snälla du, jag ser ju att du har hängslebyxor på dig! Snälla, säg att det är supermodernt så att min åttaåring tar på sig sina som hon tjatat sig till (till mammans stora glädje) men som slängdes i en hög härom morgonen tillsammans med några sura ord om ByggareBob…. Gah!! #jagvilljusågärnaatthonskahadempåsig

  1. Ha ha jag har hängslebyxor på mig men vetetusen om det är inne? Det är mina Drömmen-byxor som åker på när det ska målas, städas, planteras etc. Men vi kan säga att det är superhett 🙂

    1. Hej Tittilina! Berätta gärna för din åttaåring att min nio-(snart tio)-åring just fick sitt andra par hängslebyxor och sina andra par hängsleshorts eftersom det är SÅ coolt och alla tuffa småtjejer i skolan har det😊
     Trevlig helg!

 2. Härligt att städa ut vintern, liksom voilá våren! Ska just måla golvet vitt men du tycker grått är tåligare? Här finns hund och katt, 8 tassar och massa päls. Och ett inte helt plant golv. Vilken grå har du valt?

  1. INTE VITT! Haha! Om du har “släta” plankor/golv går det bra, men om själva träet har små fåror i sig eller vad man ska säga (menar inte springorna mellan) så är vitt öken. Jag har fluggers Pastellgrå variant hemma, tar nog samma här.

 3. Härligt! Älskar CO burkar å så fina ni gjorde dem. Själv har jag köpt olika storlekar för att ha som vaser. Speciellt till snittblommor som får följa med på uteplatsen och behöver lite stabilitet om det blåser. Man kan lätt lägga lite stenar i botten för extra tyngd. Så himla bra. Den där dammsugarmoppen ser ju klart intressant ut….får ta mig en tur till CO någon dag.

 4. Kul att du gör reklam för COs städprodukter, de är ju faktiskt väldigt bra! Har massor av deras microdukar och köpte nyss även deras golvdukar och disktrasor som är jättebra. Trevligt att de görs i fina färger nu också!
  Ha en underbar Drömmen-helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *