I annonssamarbete med HÄLSANS KÖK

Att starta 10 dagar som köttfri.

 

Jag fick frågan från Hälsans Kök (som jag ju samarbetat med tidigare) om jag skulle kunna tänka mig att ta utmaningen att äta köttfritt i tio dagar. Självklart, sa jag. Det är ingen jättestor grej kan vi tycka; vi äter inte så vansinnigt mycket kött i vilket fall och tio dagar utan känns mer som ett sätt att få inspiration och tvingas hitta på nya rätter vilket är bra det också i sig. Mannen bara ryckte på axlarna vid frågan och barnen är ju inte så medvetna om just kött eller inte kött utan bryr sig bara om att det som serveras smakar gott. Så igår startade vi! 10 dagar utan kött.

Mitt första val för måltid blev Hälsans Kök Filébitar som jag tänkte att jag behandlar så som jag skulle gjort med kyckling – det blev helt enkelt en fräsch taco med den där salsan/sommarsalladen min pappas fru lärt mig.

 

 

Jag köpte förutom filébitarna salladslök, avokado, mango, chili, koriander och lime till salladen, kokosnötsdoftande tortillas samt en svag chilisås från thaihyllan till att steka filébitarna i.

Salsan gör man enkelt genom att kärna ur och hacka chilin, blanda den med mango och avokado efter smak, hacka salladslök, klippa i koriander och pressa över lime-saft (till pojkarna gjorde jag exakt samma minus chilin). Det är SÅ GOTT och det perfekta tillbehöret till det mesta.

 

 

Filébitarna hamnade i pannan och stektes med lite av chilisåsen.

Mycket skönare att laga än kyckling eftersom det inte är någon hets med att det ska vara genomstekt och så vidare.

 

 

Färdigt!

Typ världens fräschaste kvällsmat blev det och alla åt som hästar.

 

 

Mangon var godast tyckte Leo.

Jag och mannen pratade lite när vi åt om hur det precis lika gärna kunde varit kyckling. Alltså på allvar. Konsistensen är exakt likadan och kycklingen i sig smakar ju inget, och med chilisåsen blev det helt enkelt svagt chiliwokad kyckling. Vi kan alltså precis lika gärna äta det vegetariska alternativet för smakens skull, i det här fallet gjorde det verkligen ingen skillnad. Pojkarna tyckte att det var tokgott och kunde inte brytt sig mindre om ”köttet” – det är som sagt inte riktigt deras prioritet – och det blev en finfin lunchlåda över till mannen att ta med sig dagen efter.

Men vår första måltid på tio dagar som köttfria, alltså! Inga konstigheter alls. För mer recept och inspiration kan ni kika in på Hälsans Kök Facebooksida HÄR – där hittar man en uppsjö av förslag på måltider.

 

I reklamsamarbete med Hälsans Kök

3 kommentarer till “Att starta 10 dagar som köttfri.

  1. Ja vilket bra samarbete! Är redan vegetarian men alltid kul att få inspiration om nya maträtter. Detta låter supergott 😍

  2. Lägg gärna upp tips på fler vegetariska recept om ni testar något bra 😊 Förresten, är det en Smeg spis ni har? Är ni nöjda med den? Letar efter en i liknande stil men kan inte lägga ut 30-50 tusen för en spis! Denna verkar ha ett mer överkomligt pris, men har hört både ris och ros. Men det brukar ju vara 5 års garanti så det känns ju lite tryggt iaf 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg