Att göra en vardagssminkning när man är 35+

Inlägget innehåller reklamlänkar

 

 

Det är många av er som efterfrågat en ny sminkvideo så idag gjorde jag en ”vardags-sminkning” med foundation. Jag använder ju sällan foundation själv men ibland önskar jag lite mer täckning utan att det för den sakens skull känns sminkat (det värsta jag vet är när sminket ligger ovanpå huden som en matt hinna – i min ålder är det nästan omöjligt att få en matt bas bra) och då är foundation super.

Att sminka sig när man är 35+ är inte alls som att sminka sig när man är 20. Jag kan inte ha samma produkter som då, inte applicera det på samma sätt, eftersom huden ändras med åldern och man har lite annat att ta hänsyn till. Så om du söker efter sminktutorials på Youtube (väldigt bra grej) och själv är över 30 så försök hitta någon i ungefär din egen ålder – för det är en enormt stor skillnad på produkter och applicering om man vill slippa smink som lägger sig i alla linjer eller concealer som ligger som en kaka under ögonen. I videon försöker jag berätta de bästa tipsen jag själv snappat upp för oss som kanske inte är tjugo längre, och så lägger jag en naturlig sminkning som är lite ”no makeup makeup” vilket jag själv tycker allra bäst om; när det ser naturligt och ”friskt” ut liksom. Hoppas du hittar något trix du kan ha nytta av själv!

Produkterna i inlägget är som följer (reklamlänkar, all rosa text är klickbar):

Verktyg: Beauty Blender, används fuktad för att arbeta in concealer/foundation utan skarpa kanter.
Primer:
 Jane Iredale Smooth Affair
Lystergivande crème: Clarins Instant Light – jag har färgen 01 Rose. Perfekt för att ge lyster och liv åt huden så man får mer glow, ligger liksom bara som ett svagt skimmer under din foundation eller över din dagcreme om du vill gå utan foundation.
Concealer: Clinique Beyond Perfecting Concealer, jag har den ljusaste. Väldigt bra concealer för under ögonen om man inte har superspänstig hud.
Foundation: Laura Mercier Candleglow, jag har färgen ecru.
Olja:
Elisabeth Arden All Over Miracle Oil
Rouge i stiftform: By Terry Glow Expert Duo Stick – perfekt rouge för dig som gärna vill ha lite highlighter men tycker att det är svårt att lägga själv – här har man rouge och highlighter i ett.
Rouge i cremeform: By Terry Cellularose Blush Glace; underbart rouge som är lätt att jobba med utan kanter. Jag har färgen  Frozen Petal.
Highlighter: Lancome Cushion, jag har färgen 0 Highlighter
Ögonbrynspenna: Anastasia Beverly Hills Brow Definer, jag har färgen medium brown.

Och det var det!

En sminkning som jag gör den (som inte är expert) när jag vill ha ett glowigt men naturligt resultat. Hoppas ni gillar.

 

 

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att göra en vardagssminkning när man är 35+

  1. Vad kul med lite tips! Har du testat att ha den där ljuvliga Leegeham-oljan/ ampoulen i din foundation? Det har jag börjat med, blandar Klairs bb cream (solskydd 40) och en droppe olja för glow 🙂
    Sedan har jag gjort ”misstaget” att sätta rouget på ”kindbullarna”, ska testa högre upp imorgon.

  2. Iwoow jag sminkar mig som 20 än. Täckstift foundation fast mer tunn sådan å mascara och rouge. 😍

    1. Jag har ju inte acne längre (tack vare Diane och nu Yasmine) så jag har inte behövt lära mig det, men det måste finnas massa YouTube-videos om det tänker jag.

      Men tipset, om du har acne efter 35, är helt klart att kolla med din gynekolog om Diane kan testas! Jag får acne tillbaka sekunden jag slutar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *