Att ha alla glas på plats!

 

Och så satt de sista glasen på plats på växthuset, med öppningsbart fönster och allt.

Jag skulle ju egentligen spraya det där växthuset hade jag tänkt, i nån slags engelskt grön, men jag orkade ärligt talat inte utan ville istället bara sätta upp precis allt så att det var redo för växter. När grönskan kommit in där kommer det bli mer ombonat i vilket fall, och då tror jag inte att bristen på det engelska gröna kommer göra mig så hemskt mycket.

Vad som är kvar nu är att göra en gång mellan odlingsplatsen och växthuset så att de binds ihop. Jag tänker samma stålkanter och grus, men eftersom jag kom på detta i efterhand så blir det till att lyfta upp två av kanterna från odlingsplatsen, såga till dom så det får plats en gång och sen även måttanpassa kanterna som ska gå från växthuset tillbaka. Det vill säga ett projekt det inte var läge att ta upp med mannen precis när han höll på med att installera ett öppningsbart fönster i växthuset (till mitt försvar får jag väl säga att jag faktiskt satte de flesta glasen själv, det var oväntat enkelt, men när man kommer upp i höjd och det ska skruvas så överlåter jag det gärna till någon som är lite stadigare på handen).

 

 

Så det blir ett projekt för en annan helg, det. Och växthuset får som sagt inga växter riktigt ännu, utan pojkarna får ta hand om de som redan finns så länge. Hur kan det ens vara så roligt att vattna? Noah skulle kunna hålla på med det i timmar; glida runt i omaka inneskor och dränka våra rabarber ute i solen.

På tal om att vattna kom jag precis på vad som mer måste göras; en utkastare! Vi har ju noll vatten på utsidan utan får hämta inne från köket eller från tunnan med sjövatten grannen så fantastiskt ställt ut till oss (bästa, bästa grannarna) och det är inte så optimalt. Men annars är det faktiskt första året vi inte har nåt JÄTTESTORT projekt som ska göras; allt är liksom fixat. Badrummet är klart, hallen målad, växthuset uppe, lekstugan framme, framsidan utgrävd och belagd med singel, fönster är kittade och målade och fasaden har fått färg. Känns nästan konstigt? Nog kommer jag hitta små saker att göra (redan nämnt några i den här texten) men det blir små saker. Lätta. Med andra ord en sommar som gärna får vara strålande och varm, så man kan spendera dagarna på stranden istället för i arbetskläder med jord upp till knäna.

Ja, lite så är status i Drömmen alltså.

Bara små projekt kvar och en önskan om värme.

 

 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Att ha alla glas på plats!

  1. Jag har ett likadant växthus som du och jag hade också en vision om att det skulle vara grönt – men när det börjar grönska och växa i huset är det hur fint som helst precis som det är! Jag har vindruvor som slingrar sig upp längs kortväggen på insidan och som sen skapar ett grönt innertak, mycket mysigt! Om du skulle vara sugen på ngt liknande så tror jag du kan plantera vinet så att rötterna hamnar i huvudsak på utsidan av växthuset och själva växten på insidan, då behöver du inte tänka lika mycket på bevattning!
    Lycka till med alla härliga projekt! Kram Anna

  2. Påbörjade bygge av växthus för någon dag sedan och så kom regnet, himlans trist alltså! Håller tummarna för fina dagar mot helgen. Mysigt med små projekt, låter alldeles perfekt efter alla större. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *