Att visa vad jag vitaminar mig med.

 

Äter ni nån form av kosttillskott?

Jag är väl en periodare med det där kan man säga, äter nog inga kosttillskott alls 90% av tiden och sen får jag ett ryck och börjar äta sånt jag tror mig behöva. Min mamma är väldigt noga med sina vitaminer och mineraler så det är säkert hon som fick igång mig nu sist skulle jag tro. Det, och att kroppen känns så jäkla sliten efter allt den fått gå igenom sen december med mediciner och smärta och mer mediciner och annat blä – nu blev jag ju tillslut tokig på alla mediciner och fattade beslutet själv att kliva av prick allt, och sen ungefär två veckor skulle jag tro får min kropp ingenting. Nada. Tog sex veckor att gå av från den ena och den andra bör man trappa av helt efter att den första är avklarad, så det var en evighetsprocess. Så nu har jag inga mediciner alls, vilket såklart gör att jag har mer ont än innan men det är hanterbart och framförallt: JAG ÄR MIG SJÄLV. Inte hundra återhämtad i huvudet/energinivån ännu, räknar med några veckor till för det, men iallafall på god väg. Att gå omkring som i ett töcken i tre månader rekommenderar jag inte till någon.

Så jag tänkte för en månad sen kanske att kroppen behövde lite hjälp på traven nu, och det jag kände mest var:

* Huden/naglarna. Tabletterna liksom “tunnade ut” min hud och gjorde den känsligare, jag som aldrig haft känslig hud innan,  och mina naglar var spröda och flisade.

* Energin! Energin har väl gått från 3% av min vanliga till 15% av min vanliga till nu ungefär 65% av min vanliga kanske, så den behöver jag verkligen hjälpa upp. Det är milsvid skillnad nu såklart, när jag åt den där medicinen vaknade jag på morgonen och kände inte att jag sovit, nu vaknar jag och kan köra på ungefär tills klockan 14, sen dippar det igen. Varje dag får jag lite mer energi tänker jag, tar ju ett tag för kroppen att landa som sagt.

 

 

Jag hade Silicea hemma från min förra period av “nu ska jag vara nyttig” så de började jag äta igen. Jag vet inte om de hjälper? Man ska väl äta i 2-6 månader står det och jag har ju bara ätit i en, men jag tycker att naglarna är helt annorlunda – nu är de hårda och går inte att böja. Om det beror på Silicea eller bara våren är dock oklart. Men de kan ju inte skada så jag fortsätter tills jag ätit upp alla och så får vi se, helt enkelt. Håret och huden är svårt att säga skillnad om det också, huden är bättre men jag är ju å andra sidan av tabletterna och har fått riktigt bra ansiktsbehandlingar så det gör ju sitt.

 

 

Dessa roffade jag åt mig på Apoteket för att man vet ju att Omega 3 är bra saker att få i sig. Minskar inflammationer, bra för hjärtat och hjärnan och så vidare. Svartvinbär står det, och att det är tuggtabletter. GODA ATT TUGGA! upprepas flera gånger på förpackningen. Låter ju märkligt? tänkte jag för mig själv, men tänkte att de har väl lyckats dölja smaken så jag öppnade burken på väg mot bilen, luktade på de väldoftande godisliknande pillerna, stoppade in en tablett i munnen, tuggade –

och höll på att dö.

Fy HELVETE vad äckligt det var! Det var ingen seg tuggtablett med svartvinbärssmak; det var ett tunt hölje lila kapsel och när du bet så sprack denna kapsel och du fick en tesked fisk i munnen. Alltså äkta, 100-procentig, nyfångad, olagad firre med en svag hint av svartvinbär. Det var som om jag skulle tagit upp en mört från Drömmensjön och lite casual tagit mig ett bett på vägen hem till stugan, och sen stoppat två vinbär i munnen  efteråt för att liksom skölja bort smaken. Säger ju sig själv att det är omöjligt. Jag höll på att kräkas där på parkeringen, spottade förfärat ut lila skal och fiskolja i handen och mumlade åh fy f*n?! för mig själv.

Så köp inte dom här. Eller köp dom, men tugga för guds skull inte. De är inte “GODA ATT TUGGA” som det står, det är ett helt galet påstående. Nu sväljer jag dom hela istället, bra så.

 

 

Och så Berocca Performance!

Detta är det kosttillskott som jag med säkerhet kan säga fungerar, iallafall på mig. Varje gång jag startar med Berocca igen så tänker jag men gud varför kom jag inte ihåg hur bra det var? för energinivån är kännbart högre redan dag två. Det är galet. Iallafall min kropp suger åt sig den här som raketbränsle och så två dagar senare har jag 15% mer energi än innan bara av en brustablett om dagen, och så smakar den gott också (inte svartvinbärs-mört). Rekommenderas om ni är trötta/slitna!

Det var mina tre kosttillskott det.

Äter du några?

 

 

Rekommenderade inlägg

18 thoughts on “Att visa vad jag vitaminar mig med.

 1. Ha ha ha svartvinbärs-mört, jag dör 🤣
  Tack för ett sjuuukt roligt men också informativt inlägg, du är enastående. Ska genast införskaffa Berocca Performance.
  Kram från Limhamn

 2. Ihhhhhhhhh mört med svartvinbä……. yack! Själv har jag börjat experimentera med Magnesium, D vitamin, L-tyrosin och probiotika. Jag upplever att jag mår bättre och är mer “vaken” om dagarna, har mindre ont i muskler och leder. Jag sover även lite bättre (har i hela mitt liv sovit dåligt). Så jag fortsätter. För någon vecka sedan hittade jag också två askar Silicea hår, hud, naglar hemma så det har jag också börjat äta. Så nu jäklar 🙂

 3. Silicea är TOPPEN! Upplever verkligen att det gör superskillnad för naglarna. Jag äter Rosenrot för energi, och livet är typ en fest, det är verkligen det bästa kosttillskottet jag provat. Äter Apoteket Hjärtats egna, och är så himla nöjd.

 4. Nej, det gör jag inte. Den senaste metastudien visar att det enda kosttillskott som man möjligtvis kan behöva om man äter en allsidig kost och bor här i Norden är D-vitamin.

 5. Hej, till er som har torr hy eller atopisk hy så är Eskimo-3 Pure perfekt. Huden blir lite mindre torr och där med minskar hud problem.
  Skall prova Berocca låter toppen.
  /Stina

 6. Jag äter också i perioder, men holistiska vitaminer (renare)
  Tips om man vill prova
  Ngt som stärker mina naglar är att smörja in dem med cocos-olja, gärna ekologisk, alltså vanlig som du har i matlagningen.
  Tar en liten klick och masserar in på hela nagelplattan innan natten, gör skillnad på bara ngn dag 🙂 men torka av överflödet med lite papper. Det är bra att skölja runt i munnen också, eftersom det är antiinflammatoriskt, men spotta i sopen, ej i slasken.
  Försöker köpa det mesta ekologiskt i matväg 🙂 ju mindre gifter i allt, desto bättre för kroppen.
  MSM kan man prova också, börja med ett kryddmått i ett glas vatten på morgonen och öka sedan upp. Det har mängder med hälsoeffekter på kroppen.

 7. Men Emma hahaha. Älskar din beskrivning av din omega smak. Riktigt ser dig stå där med kväljningar och spotta och fräsa.
  Äter själv silecea och magnesium. Naglarna och hyn mår så bra av silicean. Mycket bättre kvalitet. Magnesiumet hjälper mina leder som gärna svullnar och gör ont annars.
  Ha en fortsatt underbar dag!

 8. Rosenrot! När jag läste på burken trodde jag verkligen att det inte kunde stämma. ” Gör dig lugnare då du är stressad och gör dig piggare då du är trött “(ungefär). Det går väl inte ihop?
  JO! Prova, säger jag bara. Funkat fint i mer än ett år.

 9. Jag dricker aloe vera och tar MSM. I perioder tar jag också rosenrot och blir mycket piggare. Något jag saknar och vill börja med igen är forever therm (uppiggande, lite som rosenrot) och argi+ (som är toppen för prestationen när man tränar).

 10. Borde bli bättre med järnet, blir brist så lätt. Magnesium i pulverform när jag haft kramp i halsen – tycker det hjälp något.
  Äter regelbundet Sedix som hjälpt mig komma över mitt beroende av sömntabletter.

 11. Skönt att du mår bättre! Jag brukar äta D-vitamin och kapslar med Omega 3 & 6 på vintern. Nu i vår har jag börjat med Chlorella. Jag har också tagit bort en spiral som jag haft och har nu inget preventivmedel. Är 45 så mina ägg är sas klara. Jag vet inte om det bara är det att vara utan hormonella grejer eller om det är chlorellan, men jag mår toppen! Pigg och glad och det är ju alltid trevligt. Förut var jag mest trött samt förbannad. Inte lika trevligt.

 12. Jag dog över din beskrivning!!
  Kunde verkligen se framför mig hu du stoppade in en sprattlande mört i munnen och obekymrat gick vidare i skogen medan den stackars firren sprattlade hej vilt…

 13. Åt omega 3, B-vitaminer och D-vitaminer i samband med att jag fick förlossningsdepression när vår dotter föddes i slutet av 2016. Lite mindre än 1 år senare fick jag besked om hormonell bröstcancer. Får se vad jag behöver och får ta för att hjälpa kroppen komma tillbaka lite efter de akuta behandlingarna. Mycket som är big no no för mig nu😕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *