I annonssamarbete med FRAMKALLA

ATT HA PÅBÖRJAT EN TAVELVÄGG TILL.

 

I förra veckan kom ett paket med mina nya framkallningar!

Och inte bara som kort utan dessutom inramade – med passepartout, tejpad baksida, träram och allt. Framkalla har ju utökat sin tjänst med inramningar också, så om man vill bygga en tavelvägg eller ge bort något inramat så slipper man handla ram på annat håll. Nu kan man få hem allt färdigt, och själv välja färg på ramar och passepartouter.

För att skapa en mer sammanhållen tavelvägg så valde jag samma färg på ram och passepartout. Jag gillar annars när det spretar lite, men här kommer det ändå mixas upp med annat och då tyckte jag att nån form av enhetlighet vore bra.

 

 

Det var riktigt bra kvalitet på inramningarna; stabila rejäla ramar och inget sladdrigt.

Ni känner säkert igen bilderna, ha ha. Detta har jag ju framkallat via appen, alltså med bilder i mobilen. Om jag vill ha större framkallningar så använder jag mig av Dropbox-funktionen; då laddar jag bara upp mina lite tyngre bilder på dropbox och hämtar dom sen via appen i Framkalla.

 

 

Tadaaa!

Ett stycke tavelvägg! Den kommer säkert utvecklas med tiden, det är ju det som är det roliga med tavelväggar, men detta var en perfekt start. Här har jag blandat upp väggen med en gammal inramning, vår äggmojäng och en underbart vacker giclée av en tjej som heter Malin (@lefty_nudeart på Instagram) och genast blev det mindre stelt.

 

 

Vad det gäller tips för hur man ska tänka när man gör en tavelvägg så är jag nog inte rätt person att fråga, för jag går enbart på känsla. Jag börjar på ett ställe, och sen torterar jag min stackars man i 45 minuter genom att han får stå och hålla upp ramar medan jag står några meter bort och säger testa lite åt höger … nej, upp. Hmmm… vänster? … Du, ta den fyrkantiga där och testa med den istället! i all oändlighet tills nästa tavla hittar sin plats, sen nästa och nästa och så vidare. Jag måste som sagt SE hur det kommer se ut, kan inte gå på mått och sådär. Men en sak jag gjort när mannen inte funnits tillgänglig är att klippa ut pappersark i samma storlek som tavlorna jag vill ha upp, och sen experimenterat runt genom att tejpa upp de på väggen. Då kan man lätt flytta runt tills man är nöjd och vill börja spika (om du är smart markerar du på pappret vart hängaren sitter, så kan du bara dra en spik rakt genom pappret och lyfta bort arket sen så sitter alla spikar precis där de ska). Och sen lite beroende på vilken känsla man vill ha kan man ju tänka på färgen på ramar och sådär; här hade vi svarta detaljer som skulle vävas in så då blev det bäst att ha alla ramar svarta för att det inte skulle bli för brokigt för det här rummet.

Men iallafall; ett stycke tavelvägg framkallad och beställd via mobilen! Typ världens smidigaste grej. Och ett väldigt bra tips till Mors Dag; kanske är svårt att ge bort en hel tavelvägg men en inramad bild blir ju alla glad för.

Och i samarbete med Framkalla har ni 20% på allt till och med mors dag (20 maj) med koden attvara20. Mer om just inramningarna kan ni se HÄR och Framkalla laddar man ner kostnadsfritt HÄR.

Det är ju något alldeles särskilt med sina egna bilder på väggarna.

I reklamsamarbete med FRAMKALLA

Rekommenderade inlägg

8 thoughts on “ATT HA PÅBÖRJAT EN TAVELVÄGG TILL.

  1. Jag trodde inte att du fotade med mobilen, de bilder vi ser i bloggen? Har du använt redigerade kamerabilder som du sedan, kanske via dina egna inlägg, använt för att beställa framkallning?

    1. Det gör jag inte heller, men bilderna finns i mobilen och är beställda via mobilen 🙂 Dessa är som jag skrev plockade via Dropbox, alltså redigerade och tyngre kamerabilder med bra upplösning för att kunna göra större framkallningar. Men har man en bild man tagit med mobilen som man är nöjd med kan man ju använda den såklart, lite annat i mitt yrke – jag har bilder överallt men använder extremt sällan själva kameran i mobilen.

  2. Du har inte fått nys om någon rabattkod hos te x black balloon eller inreda? Funderar på och köpa en sån tine k bambusoffa men plånboken är inte lika sugen.. 😅
    Kram

  3. Hej Emma! Jag tänkte göra en beställning hos Framkalla men får inte koden attvara20 att fungera? För visst fungerar den t o m ikväll?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *