Att visa allt som behövs för en världsgod pasta.

 

Pasta är som bekant livet, och oftast är de enklaste recepten de godaste?

Ett recept vi alltid gör olika varianter på är en pasta med olivolja och vitlök och chili som bas. Ibland adderar vi tomater, räkor, och/eller kryddor, men grunden är egentligen en himla massa olivolja som man hettar upp i pannan, ner med MYCKET flingsalt, hacka chili efter smak och fräs i pannan och sen i med vitlöken. När det fått gotta sig lite så stjälper man bara ner den färdigkokta pastan (al dente, den ska inte vara för mjuk) och vänder runt. Toppa med typ en hel parmesan, rör runt igen och servera.

DET ÄR SÅ GOTT!

 

 

Världens osexigaste bild men jag var hungrig.

Sist gjorde jag likadant men adderade babytomater när jag slängde ner pastan, och så fick lite färska kryddor från trädgården fräsa med vitlöken. Mums alltså. Pojkarna är ju lite chili-försiktiga så det är tyvärr inte så ofta vi kan dra i med hettan så mycket som man skulle önska, men den är god med även en gnutta chili i sig också. Glöm inte saltet – det är livsviktigt.

Så vill du laga något riktigt snabbt på bara en handfull ingredienser vet du alltså nu vad du kan prova.

En topp fem här hemma, helt klart.

Rekommenderade inlägg

One thought on “Att visa allt som behövs för en världsgod pasta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *