Att visa vad jag tittat på den senaste tiden (och tyckt om).

 

Och så var det dags för lite serie- och programtips igen tycker jag!

Även om det kanske inte är en årstid där man ser lika mycket på serier så har jag hunnit med några stycken, framförallt de senaste två dagarna när jag mest legat pall och druckit té. Här kommer mina favoriter:

 

 

Alltsååååå – säsong två har ju kommit på HBO! Nya avsnitt varje torsdag, så man får verkligen hålla sig till tåls mellan gångerna.  Jag såg The Handmaid’s tale säsong ett på HBO förra året och var sådär tagen av serien som man blev av Lost och Sons of Anarchy ni vet? När det känns helt nytt och man inte kan låta bli att sträcktitta och man kommer på sig själv med att tänka på serien flera gånger om dagen. Den här är ett jäkla mästerverk – vansinnigt obehaglig och tyvärr rimlig; men ett mästerverk.

Baserad på Margaret Atwoods roman och handlar om en dystopisk framtid där de få återstående fertila kvinnor som finns kvar blir så kallade ”Handmaids” och får bo hemma hos välbärgade familjer som avelsdjur mer eller mindre. Det är så under-ytan-läskigt och närvarande och starkt, man kan inte låta bli att påverkas. Och det värsta? Som sagt; känns inte helt orimligt.

 

 

När jag är sugen på något dokumentärt, vilket är ganska ofta, så vänder jag mig till Louis Theroux!

Oj vad bra han är. Nog den bästa dokumentärmakaren jag vet? Finns på svtplay och går igenom alla ämnen du kan tänka dig, och det jag gillar mest är nog hur han är så respektfull och utan värderingar oavsett vem han möter. Han dömer inte, han ställer bara frågorna. Tror det är det som gör hans avsnitt så bra; de som är med kan slappna av och inte känna sig dömda. En väldigt fin egenskap.

 

 

På Netflix hittar du The Alienist!

Om du gillar Criminal Minds och The Knicks så är The Alienist verkligen något för dig skulle jag säga. Utspelar sig 1896 och handlar om en liten grupp människor som försöker förstå hur en seriemördare fungerar. Som Criminal Minds alltså, fast man följer samma fall hela tiden och det är 1986.

Rekommenderas.

 

 

Letar du efter något lättsamt att avsluta kvällarna med, tillsammans med någon eller själv?

Då ska du se Bäst i Test på svtplay!

HerreGUD vad jag skrattar! Inte alla avsnitt, ibland ler jag bara, men vissa avsnitt skrattar jag så mycket att tårarna rinner och jag inte får luft – och det gör man ju ganska sällan av något på TV nu för tiden tycker jag. Bäst i Test är ett program där komiker utsätts för en mängd olika knasiga test för att se hur de hanterar stress; typ ”få det här isblocket att försvinna, du har 8 minuter på dig”. Låter märkligt kanske men som sagt väldigt underhållande. Så se den.

Och det var den här fredagens serie- och programtips det!

Nu vet du alltså vad du ska göra i helgen om inget annat.

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Att visa vad jag tittat på den senaste tiden (och tyckt om).

  1. Åh härliga tips! Handmade´s strecktittar vi också på nu, galet bra, läskig, sjuk, ändå inte orimligt som du skriver!

    Sen Bäst i Test. OH MY. Vi som har barn från 9-13 år tittar på det ihop med dem och vi skrattar så vi kiknar vi med.

  2. Tack för tips! 😃 Glöm inte Outlander på Netflix, riktigt bra!
    Ha en fin dag ☀️

  3. Kollar både Handmaid och the Alienist- så bra!
    Har du kollat ”La casa de papel”? Spansk, så var lite skeptisk i början men plöjde 2 säsonger i rasande fart ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *