Att ha en liten rundvandring i Drömmen.

Ni har efterfrågat en liten rundvandring här i Drömmen, och det känns ju alltid som man visat alla rum minst en gång men det är nog bara min gen känsla? Så här kommer iallafall ett samlat inlägg med bilder från varje rum här ute (blandning av gamla och nya bilder, det ser liksom likadant ut).

 

 

Om man kommer in i hallen och ser till vänster börjar vardagsrummet, det som en gång var själva skolsalen. Där är soffan till exempel.

 

 

Och fåtöljen!

Den vita korgen har fungerat som blöjförvaring, men eftersom den tiden är slut får den väl fyllas med nåt annat praktiskt tänker jag. Kanske tidningar eller spel eller leksaker.

 

 

På väggen mitt emot soffan finns kaminen och så vedförvaringen som Göran byggde åt oss. Himla praktiskt att kunna stapla en hyfsad mängd vet inne att torka så man klarar hösten.

 

 

 

Fortsätter man titta åt höger (det är ett stort rum) står där det stora bordet och det svarta skåpet ni vet. Här äter vi alla middagar, med eller utan gäster.

 

 

Till höger om bordet finns en ingång till köket, tittar man in där ser det ut såhär.

Köket kan man gå igenom och komma ut i hallen igen. Är ni med?

 

 

Står man i hallen igen och tittar åt vänster istället för åt höger så ser man in i ”kontoret”. Det har vi använt som sovrum vissa vintrar när det är för kallt där uppe.

Går man igenom kontoret kommer man till …

 

 

Badrummet!

Ursäkta stämplarna, men dessa bilder stjäls helt hejdlöst tyvärr. Dörren leder in till del tvåan badrummet eller vad man ska säga; där finns toaletten och ett handfat och ett litet skåp.

 

 

Ja och sen finns ju badkaret åt höger när man kommit in.

Då är det bara ovanvåningen kvar? Tillbaka till hallen igen då, och öppnar en lite gömd dörr i panelen. Där finns trappan som leder upp till övre våningen.

 

 

Ovanför trappan finns en dörr som leder in till det som från början var bara Leos rum men nu finns åt båda pojkarna.

Det är det enda ”rummet” där uppe, resten är en stor öppen gammal vind som tidigare var gympahall och nu alltså vårt sovrum.

 

 

Så ser det ut!

Och det var hela Drömmen det, rum för rum. Det finns fler bilder på varje rum och beskrivning på färger, material, inköpsställen och gud vet allt för varje rum – kika bara i rätt kategori eller sök i bloggens sökruta så kommer du hitta all info, tror det mesta är skrivet. Jag brukar själv söka runt här inne när det är något jag glömt eller letar efter; mycket praktiskt.

Hoppas ni fick en lite större uppfattning om hur allt hänger ihop.

 

 

Rekommenderade inlägg

18 thoughts on “Att ha en liten rundvandring i Drömmen.

 1. Tack för husesynen! Fantastiskt härliga bilder,man får sån varm känsla,och så många fina detaljer att inspireras av.Tusen tack för allt Du bjuder på, väldigt mycket feelgood i din blogg.älskar variationen!

 2. Ååh, vad trevligt att få se huset i sin helhet! Det är väldigt vackert 😍 Det som slog mig var att väggfärgen kändes väldigt ’naturlig och levande’, kanske har det med väggmaterialet att göra eller hur ljuset faller kanske?! Undrar mest om du använt någon speciell färg eller kulör för att uppnå det? Ha en fin dag! 🤗

  1. Alla rum utom badrummet (kalei) och de med timmerväggar (kalklitir) är målade med ”vanlig” matt väggfärg 🙂

 3. dina filtar fr no 74 vart ifrån, jag köpte mina via mokkasin har jag ett svagt minne av men nu verkar det vara svårt att få tag i…har du beställt nyligen o vart ifrån?

   1. har kollat o de har ju de mjukare tyvärr har jag ju snöat in på de lite mer robusta madrass i senapsfärg o ångrar att jag inte köpte samtliga då de fanns….ivärsta fall får det bli de tunnare plädarna:)…jobbigt när man tixar på grejor o inte kan släppa tanken:))

 4. Den gröna kakelugnen var ju att dö för! Går den att använda? Om ej måste ni ju fixa till den! Såå läcker å lite sprakande brasa till… juldrömmen❤️

  1. Nej kakelugnen går inte att använda. Det finns två skorstenar och vi har fixat den ena och satt in en kamin där för att kunna elda, men det är två kakelugnar som är kopplade till den andra och båda två behöver lagas + skorstenen fixas och det är ju helt galet dyrt att ta ner och reparera och bygga upp en kakelugn så det har inte prioriterats.

 5. Så vackert och mysigt att man tappar andan <3
  Härligt när såna här hus kommer i ”rätt” händer (enl vad jag tycker då’rå)
  Tack snälla för titten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *