Att ha fått första regnet!

 

Åh, igår kväll kom första regnet sen maj!

Alltså på riktigt första regnet – jag tror vi har haft två väldigt lätta duggregn som båda varat i någon minut och det är alltså allt på nästan tre månader. Men igår brakade det loss ordentligt; blixtrarna flög över himlen och jag och Leo stod i det öppna fönstret och lyssnade på skådespelet och bad en tyst bön att regnet skulle falla samtidigt för torr-åska och blixtar i den här torra marken skrämmer ärligt talat livet ur mig. Men; regnet kom och inga blixtar startade någon skogsbrand och hela naturen drog en suck av lättnad. och vi somnade med öppet fönster och lyssnade på ljudet vatten gör när det lämnar en stupränna och faller ner i en regntunna.

 

 

På morgonpromenaden med hundarna fick man ha gummistövlar.

 

 

Och jag behöver inte starta dagen med att välja ut vilka av blommorna som ska få vatten.

Nu ska det dock bli riktigt varmt idag också men sen ska det vända sägs det, så med lite tur är morgondagen så pass sval att vi kan åka på nåt kul med pojkarna utan att riskera värmeslag. Inte någonting har vi hittat på den här semestern; inga utflykter mer än till sjön och affären och vår tripp till Västkusten såklart – inte för att man m å s t e göra något, men en eller annan dagsutflykt hade inte skadat.

Nu ska jag passa på att ta tillvara på regnets effekter på sjön och ge mig ner för att fiska innan värmen slår till, och ja – sen blir det väl det gamla vanliga skulle jag tro.

Men regn alltså. Tack och lov.

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “Att ha fått första regnet!

  1. Är i Polen och hade fasat för extrem värme så här i augusti, men även om det låg över 30 grader idag (när vi badat i pooler) så har det varit svalare än hemma. Vilken sommar, vilket högtryck och vilket extremväder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *