Att botanisera i gårdsbutikerna.

 

 

Det finns så många fina gårdsbutiker häromkring; små skjul vid vägkanten fyllda med vad säsongen och bonden än erbjuder.

Igår svängde jag och Noah in på vår favorit och handlade lite. Han fick välja helt själv och bestämde sig för majs och det kan man ju förstå. Själv tog jag blåbär och äpplen, för blåbär är livet i yoghurt och äpplena här är lite utöver det vanliga.

(Precis innan hade vi varit i badhuset och busat i en halv evighet; Noah hade hoppat ungefär 100 gånger från kanten och åkt vattenrutschkanan ett tjugotal omgångar).

 

 

Hemma plockade han en paprika också och åt den direkt, för paprika är ännu en sak som tycks om.

Man känner verkligen hösten i skogen nu, så knasigt att det kan gå så fort? Men det doftar höst till och med, och regnet hänger i luften. Jag har lite svårt att bestämmas mig för om det är sommaren eller hösten jag gillar bäst i Drömmen – båda har så mycket tjusning (men i år blir det nog inga mängder svamp skulle jag tro …).

Hur söt är inte jackan förresten? Jag gjorde samma sak som förra året; köpte en basic jacka på Zara och pimpade den med patches från etsy. Är helt beroende av det där. Bananen ä l s k a d e han förra året så den var ett måste i år igen, och nu ropar han efter bananjackan om man försöker sätta på honom något annat.

 

 

Men ja; sen gick vi hem med vår majs och våra blåbär och en påse äpplen och på kvällen kokades majsen och serverades med salt och smör. Så enkelt och så, så gott.

Idag blir det nog någon form av utflykt? Bara det inte blir åskoväder. Vi får avvakta och se. Hoppas verkligen ni får en finfin torsdag och att vardagen är snäll mot er – det ska vi sannerligen ha.

 

Rekommenderade inlägg

10 thoughts on “Att botanisera i gårdsbutikerna.

  1. Så fina bilder!
    Kul att ni kan göra lite annat vid Drömmen, vid vår stuga är både bowling och simhall stängd på sommaren så det kan man glömma om det regnar. Men ikväll åker vi tillbaka, smiter ifrån den första jobbveckan och hoppas på lite somrigt väder.

  2. Hej, älskar din blogg och den sköna känslan som du förmedlar. Kan du göra ett inlägg där du visar hur du fäster patches på kläder? Mina försök har resulterat i att dom lossnar efter en halv dags lek.

  3. Ja jag vill gärna också se dina handarbete så hör gör man typ… jag älskar att sy. Här aldrig tid ni mer när pojken bara är 2 men snart igen hoppas jag!!

    1. Haha skulle inte kalla det handarbete 😂 Jag syr bara med nål och tråd längs kanten på patchen så det ska hålla. Kan absolut inte sy 🙂

    1. Ja jag vet – men det är för att vi har haft sommarlov och barnen varit hemma. Det är så svårt att fota sig själv när man har en treåring vaken och är ensam med honom, och det är nog ännu svårare att få till att få mannen att fota mig när han är med och det är TVÅ barn i periferin ha ha. Från nästa vecka är skolrutinerna igång och då har jag mer ”frihet” och idag ska jag fota lite kläder som kommer på söndag. Och sen blir det ju Paris och allt, då det inte blir några barn alls. Men tyvärr blir det ju så att bloggen följer vardagen eller vad man ska säga; svårt att trolla bort vad vi faktiskt gör när det vi gör är att vara med barnen. Hoppas du förstår. Men försöker; de senaste nio inläggen innehåller barnbilder på 2, så jag tänker på det och samlar så mycket barnfritt content det går med barn hemma 24/7 😜

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *