Att ha älgkontakt.

 

Igår åkte mamma, Göran, Noah och jag till Smålandet!

Jag vet att några av er tipsat om det innan och det var verkligen SÅ bra – första gången för Noah och mig men tredje gången för mamma&Göran. För er som inte vet så är det alltså en stor park (runt 26 fotbollsplaner har jag för mig?) med älgar, där man antingen kan köra med sin egen bil eller åka ett litet tåg igenom.

Ni kan säkert ana vilket vi gjorde.

 

 

Tåg, ja.

Men innan vi satte oss i tåget fanns det mycket annat kul att upptäcka. Som en tupp och några hönor till exempel. Ni ser ju peppen hos Noah där – han är lika glad för en tupp som han är för en älg, inga skillnader där. Mamma var också väldigt pepp på tuppen och tyckte att den var sååå vacker och började mumla om hur jag borde ha ett hönshus.

 

 

Fanns getter också. Så söta att man dog.

 

 

Sen – tåg!

Man köper biljetter, får platser och en kvist med grönt och så bär det iväg!

 

 

Ungefär såhär ser det ut.

Fast vi åkte ett rött tåg, och varje gång vi såg det gula ropade Noah hejhej gula tåget!

 

 

Och detta hade man alltså kvistarna till – mata älgar.

Det är inte klokt så stora de där djuren är? Och här är de ju typ tama – de strosar fram och går sävligt mellan vagnarna och låter sig klappas och pratas med. Detta var Philip tror jag, eller Gösta.

 

 

Närkontakt med älgen Molly.

 

 

Riktigt, riktigt spännande för både vuxna och barn.

Turen tog cirka en timme skulle jag tro? Och man fick lära sig en himla massa om man hade tid att lyssna; som att älgar inte har några framtänder och alltså inte kan bitas, att de kan springa upp till 60 km/h, att vi i kavalleriet en gång testat att använda älg men att det inte gick så bra (gick att rida på men var inga flockdjur och tyckte inte om allt smällande), att en älg har 4 magar och att det sker 15 älgrelaterade bilolyckor per dag (vilket är helt galet).

 

 

Och sen avslutade vi med att äta våfflor, mata hönsen och kika efter flygplan innan vi körde hem igen.

Och nu är det fredag helt plötsligt, jag ska dra på mig stövlarna och bege mig ner för att morgonfiska och det ser ut som om solen kommer hålla oss sällskap idag. Men Smålandet är alltså ett tips jag rekommenderar varmt om ni vill ha något att göra som passar de flesta åldrar!

Nu tar vi lite fredag på det.

 

 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Att ha älgkontakt.

  1. Men vilket magiskt ställe! Aldrig hört talas om innan faktiskt men tack snälla för tips, känns ju som ett måste, djurtokiga som vi är i vår familj. Underbara bilder som alltid!

    Kram Catta

  2. Va kul att se att ni var där igår, det var mina tjejer med mormor & morfar också. Riktigt mysigt ställe! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *