Att laga fräsch vardagslax extra allt.

 

Vi äter fisk ganska ofta här hemma och särskilt lax. Det är ju så enkelt med lax – man behöver bara stoppa in den i ugnen så sköter den sig själv, och tar bara 10-12 minuter att bli klar. Igår gjorde jag en asiatisk twist som blev supergott! Här kommer receptet:

DU BEHÖVER:

1 stycke lax
Äggnudlar

MARINAD:
Ingefära, 2 msk färskriven (finriven)
Soja, 0,75 dl
Honung, 1 tsk
Salt, en nypa

SALLADSFRI SALLAD
Granatäpple efter smak
Mango, 1 st
Lime, 1 st
Avokado, 1 st
ev 1 apelsin

Den salladsfria salladen kör vi ofta med hemmet; det vill säga nån form av grönt som inte är salladsblad (eftersom Noah kategoriskt skyr just salladsblad som pesten, men allt utom just bladen går fint).

 

 

GÖR SÅHÄR:

Sätt igen på 175 grader. Rör ihop marinaden, lägg laxen i en ugnssäker form och häll över marinaden. Koka upp vatten till nudlarna (jag kokade även majs eftersom det är så gott och finns alldeles färskt nu). In med laxen i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter (innertemp 56 grader).

Dela granatäpplet och ta ut kärnorna, skala och hacka en mango och avokadon. Blanda allt i en skål och pressa över lime (gillar du koriander är det riktigt gott att ha i). Om du vill ha det sötare pressa även ner juicen från en apelsin efter smak.

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och lägg på en tallrik. Lyft över laxen och häll det som är kvar av såsen över så att även nudlarna får sin smak. Servera med den salladsfria salladen och, om du vill, en sås.

Färdigt! Max 25 minuter i köket. Precis lagom till för en vardagsrätt.

 

 

 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Att laga fräsch vardagslax extra allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *