Att ha sånt jag längtar efter med höst.

En sak som hjälper vid vemod när det är skiftningar i säsong tycker jag är att försöka tänka på allt man ser fram emot med den nya årstiden istället för att (som man så lätt gör) fastna i det man tycker om med den nuvarande. Nu blir det ju snart oundvikligen höst, och det här är vad jag ser fram emot:

 

 

Jeans!

Mängden dagar man kan ha jeans eller grövre byxor på sig ökar i takt med att temperaturen sjunker. Älskar ju mina högmidjade jeans, både de smala och de vida. Och så har man ju det där lilla fönstret (på typ en vecka, men ändå) när man kan gå i jeans och tjock tröja utomhus och vara Pinterest-snygg utan att antingen frysa ihjäl eller svettas.

 

 

Projekten!

Höst för mig innebär målande, spikande, planerande och byggande. Jag gör alltid n å n t i n g när det blir höst och för mig är det en njutning utan dess like att få öppna en målarhink och ge mig på ett rum. Det är en sån enorm tillfredsställelse i att måla; att skillnaden kommer direkt och omedelbart. Ah.

 

 

Kökstiden.

När det blir sämre väder blir inomhustiden längre (iallafall hemma hos oss, vi är så långt ifrån ur-och-skurare man kan komma) och då dras jag ofta till köket. Grytor, soppor, bröd, yviga eucalyptusbuketter, doften av bullar som jäser och en riktigt bra podd är sånt jag förknippar med vårt kök – att få stå där inne och höra en deg knådas i bakmaskinen och lyssna på ett spännande avsnitt av någonting och förbereda en middag är så vansinnigt mysigt,

 

 

Mystiden!

Eftersom vi älskar att kura inne när regnet faller älskar vi också en del av hösten just därför. Det ska bli härligt med alla plädar, fårfällar, nya Netflix-serier, lösgodis, doftljus och dimmad belysning.

 

 

Höst i Drömmen!

Hur söt är inte Noah där förresten?! Vad de växer alltså. Men ja; jag LÄNGTAR efter höst i Drömmen. Brandgula löv överallt, doften av rök från skorstenen, hungriga gäddor i sjön och en skog som kanske, kanske hinner producera lite kantareller trots den torra sommaren. Ta en långpromenad längs med sjön med hundarna, bo i sina stövlar, torka ved, ta varma bad.

 

 

… Och se dimman över sjön på morgonen! Det händer bara på sensommaren och hösten; när temperaturerna mellan vatten och luft krockar.

 

 

Plocka svamp!

Japp, det är en av höstens guldpunkter. Om man bortser från höstmode och snygga kappor och bättre tv-serier och doftljusens återkomst så är bannemig svamp-plockning nog det allra bästa med hösten? Bättre än det andra till och med. Men det ska vara en bra svamphöst med massor av kantareller och just den stunden man är ute får det gärna inte spöregns; men att ta ett barn i handen och låta hundarna svansa med ut för att leta är snudd på lika meditativt som att måla ett rum eller att fiska.

Sju saker att älska med hösten, alltså. Inte så illa ändå?

7 kommentarer till “Att ha sånt jag längtar efter med höst.

  1. Älskar detta, tack! Hösten är min favoritårstid men varje år tycks den gå förlorad i stress. I år ska jag verkligen anstränga mig för att uppleva den!

  2. Vilken bra sammanställning! Nu fick du även mig att längta efter hösten och släppa vemodet över att sommaren är slut för i år. Tack för det!

  3. Vilket fint och bra inlägg!! Själv går jag runt och våndas och sörjer att sommaren är slut, så jag behövde VERKLIGEN få läsa detta inlägg. Tack. Du fick mig att se lite annorlunda på det. Och visst har du rätt i att det finns många saker med hösten… mysfaktorn, de vackra färgerna, mer projekt att roa sig med inomhus när vintern kommer… snart jul dessutom – tänker jag, för jag älskar jul!!!! <3

    /C

    http://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg

    1. Det är kalei som blandades till i en nyans just för det badrummet så den har inget namn, men Audur på Kalklitir kanske kommer ihåg blandningen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg