Att ha haft babyshower!

 

Igår hade jag inte alls middag hemma, det var ren lögn.

Vi hade nämligen en babyshower för Nelly igår och den fick hon ju absolut inte känna till på förhand, så det fick bli en liten nödlögn där för att ha henne fortsatt helt ovetande om att hennes hem klockan tolv skulle stormas för att pyntas. För jo; Nelly ska ha bebis om fem veckor (!!!) och det måste såklart firas extra allt.

 

 

Jag och Nicole kom först och överraskade Nelly i soffan.

Här kan du inte ligga, för idag är det babyshower! gastade vi till den chockade stackars blivande mamman. Och så skickade vi upp henne så vi kunde pynta vardagsrummet och hon kunde pynta sig själv.

Där sitter Nicole och ser nöjd ut över att vi lyckades överraska.

 

 

Så skred vi till verket!

Katten låg däst på övre trappsteget och kontrollerade oss medan vi hängde upp klädlina, bar in kartonger med presenter/pynt och funderade på hur allt skulle stå.

 

 

Mathilda kom med Helle och ballonger!

 

 

Och så blåste vi ballonger, pyntade upp ett bord med nödvändigheter, la presenter i en korg, hängde upp kläder och fnissade åt hemlighetsmakeriet.

På bordet finns en korg åt vänster med Nellys cravings (Pink Lady-äpplen och choklad) samt lite ansiktsmasker och annat hon kan behöva om några veckor, en presentkorg från Mathilda, lite godis, lemonad, en blöjtårta Banditen skapat och ännu en presentkorg. Nallen/dockan fäste vi i väggen och knöt ballonger i handen på.

 

 

Gela var också där!

Åh vad den kvinnan är <3 <3 <3

 

 

Så fick Nelly komma ner!

 

 

Det blev kramkalas och hejarop som sig bör.

 

 

Sen fick hon slå sig ner i soffan där vi satt i ungefär sex timmar och roade oss.

Vad vi gjorde? Först åt vi sushi-lunch!

 

 

Lite trevlig bakgrundsunderhållning hade vi under tiden, såklart.

 

 

Sen lekte vi lekar!

 

 

Och öppnade presenter och skrattade så mycket att jag har ont i magen än idag.

Jag vet inte vad det är med de här kvinnorna; men när vi samlas har vi så roligt att det inte är klokt. Tårarna bara rinner av skratt, det går inte att förklara.

 

 

Jag hade bakat en morotskaka som plockades fram för fika lite senare.

 

 

Och lite över sex timmar senare plockade vi undan, ställde i diskmaskinen, samlade ihop, kramades hejdå och gav oss ut i ett Lund där himlen hade öppnat sig och regnet bara öste ner – alla väldigt slutskrattade och lyckliga.

Absolut gladast hoppas jag att Nelly var; hon som ska bli någons mamma om bara fem veckor.

Så stort att det inte är klokt <3

 

 

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Att ha haft babyshower!

  1. Nu blir jag verkligen avundsjuk! När jag födde barn hade ingen i Sverige någon babyshower, så vitt jag hört om, men tänk att få hem fina vänner som bjuder på lunch, fika, presenter, ballonger – och en sjuk förlossningsfilm? Så underbart för Nelly.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *