Att ha haft en höstig söndag.

 

Igår var vi inne i Ystad och hade en höstdag.

Det var liksom lite kallare i luften; de tjockare tröjorna fick komma på och luften var alldeles hög och klar. Det är ju inte mycket som finns att göra en söndag i Ystad; men vi skulle rösta (jag är ju på väg hem från Paris på valdagen så vi förtidsröstade redan nu) och då kan man ju passa på att göra lite annat mysigt också, som att titta på änderna och äta lunch och njuta av den tidigare nämnda höstluften.

Mannen var snäll och bar min väska för det var tre månader sen min senaste blockad och det är ungefär så länge en sån brukar hålla; sen är diskbråcket i de nedre kotorna igång igen och påverkar vänsterbenet så jag mest studsar när jag går.

 

 

Såhär höstig var jag!

I rostfärgade cropped byxor från Carin Wester (Åhléns) och tröja från samma märke – tycker Carin Wester har så mycket fint till relativt rimligt pris, så jag passade på när de hade 20% på Åhléns här i stan för nån vecka sen. Stövletterna har ni sett några gånger nu, det är de från CountryDreams (här) som jag köpte loss pga att det faktiskt är skor man kan GÅ i utan att smälla av.

Både Noah och Leo beställde jag jackor till från Scotch n Sodas rea, deras barnkläder är fantastiskt fina tycker jag och när det är rea brukar jag kasta mig in för att dreglande surfa runt.

 

 

Vi hittade spännande brunnar att inspektera…

 

 

Och hälsade på änderna som fortfarande var morgontrötta och slumrade i vattnet.

Och så såg jag en kråka som hade en hängande vinge och var beredd att ta med den hem och ringa fågelakuten (gud, den stackars mannen där är nog så trött på mig vid det här laget; jag har räddat mer fåglar än han nog önskar) tills min man pekande sa att den visst kunde flyga och att det inte alls var nödvändigt. Och mycket riktigt flög fågeln så han hade nog bara stukat den en aning.

 

 

Och så vandrade vi långsamt genom Ystad, tog varsin macka på Subway, gick förbi hemmakväll och fyllde på mitt chokladförråd och sen styrde vi hem igen och spenderade resten av dagen med att klippa häckar i trädgården medan pojkarna cyklade omkring och hundarna jäste i höstsolen.

Bra söndag, med andra ord.

 

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att ha haft en höstig söndag.

 1. Emma…samma här, gällande fåglar och djur. Hjärtat klappar varmt för dem.
  Åker vi förbi något djur som är överkört, stannar jag och tar hundpåsar på händerna och tar djuret från vägen till dikesrenen (om det inte ät motorväg förstås) och jag orkar med det.
  Är det ett större djur ringer jag viltvårdare för orten så de får ta hand om det.
  Så ovärdigt att djur ligger på vägen och blir överkört en eller flera gånger till.

  Till något levande i allra högsta grad…så härligt att se Dina söner tillsammans, syskonkärlek 💓💓.
  Håller med Dig om Carin Wester, har själv funnit några kläder och kikar på hennes design när den dyker upp.
  Höst är ljuvligt…så härligt promenad väder och kul att klä sig för en fika på stan mm.

  Så fint och härligt tjejgäng Ni är och så mycket kärlek och omtanke 💓.
  Ljusa Kramar till Er alla tvåbenta…Pussar till de fyrbenta, från mig, Ninni.

 2. Åh jag är likadan med djur..satt i flera timmar med en stackars vacker vit hund i grekland som blivit påkörd. Ingen brydde sig och den hade valpar i magen. Tillslut dog den och jag har aldrig känt sådan lättnad i bröstet för att den slapp lida mer. Hjälpt bortsprugna katter hitta hem, och en kisse som var överkörd i Skåne som tog 4 h att få fatt i som gömde sig i ett avrinningsrör under vägen…till en veterinär som sa den var för skadad 🙁 men då har jag gjort allt jag kan.

  Min kisse som nyss fyllt 19 år, min livskamrat i hela det vuxna livet gick precis bort. Han skulle ta tandsten och kolla Forl men när de skulle väcka honom från narkosen i måndags så stannade hans hjärta. De försökte med adrenalin och hlr men inget gick.Han var pigg för sin ålder, hade fina värden och klättrade i träd och var med oss och det är så ofattbart, och jag vill knappt vara hemma längre. Världens vackraste kisse. Vi skulle ju bara åka hem efter jobbet. 3 dagar var jag helt förstörd, nu kommer sorgen som små snytingar under dagen och väller över mig.

  // Åsa

 3. Härliga bilder ! Men den där skadade fågeln kanske bara gjorde en liten parningsdans eller vaktade sina ungar , då gör dom den där grejen med vingen , har sett mina hönor göra så om det kommer en katt eller nåt annat farligt 🙂 Måste bara tillägga vilken härlig inspiration Du ger och att Du har en jättefin familj .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *