Att ge mina bästa Paris-tips!

 

Nästa helg är det ju dags för Paris igen;

Maison Objet är varje september och januari och då försöker vi komma dit för att vandra på mässan, inspireras, köpa in och planera. Jenny köper ju till Modesto och jag beställer åt inredningskunder för det finns SÅ mycket företag där som sticker ut och som kan vara svåra att hitta annars. Maison Objet är som Formex kan man säga, fast gånger 100. Oändliga mässhallar indelade efter teman och det krävs fotriktiga skor och mycket vatten för att ens ta sig igenom en tredjedel på en helg.

Men nu var det inte MO jag skulle prata om, utan de ställena vi besöker utanför mässan och som blivit våra favoriter.

 

OMRÅDE

 

Vi försöker alltid bo i Pigalle/Montmartre.

Det har liksom blivit det område där vi känner oss hemma och där vi hittar, och framförallt Pigalle ligger så varmt om hjärtat. Första gången jag och Nelly kom till Paris och taxin tog oss förbi Moulin Rouge och det var typ sexaffärer överallt började jag bli lite svettig och undrade vart tusan vi hamnat egentligen. Men när taxin sen svängde ner åt höger byttes stöket mot charm och vi var fast.

Sen dess har vi testat att bo i andra områden, men återkommer alltid till Pigalle. Det finns världens charmigaste lilla torg där restaurangerna ligger sida vid sida och där man kan äta riktigt bra libanesiskt eller vandra över gatufläktarna och få kjolen över huvudet.

 

BOENDE

 

 

Jag ÄLSKAR Le Pigalle Paris!

Ett helknasigt men så himla vackert hotell, fullt med semierotisk konst, konstiga lösningar och leopardfärgade heltäckningsmattor i korridorerna. Det var en ren lyckoshot att vi hamnade där vår allra första Paris-resa och efter det försöker vi boka just där så ofta det bara går. Men det är ju tyvärr väldigt dyrt och de har inte så många rum, så det gäller att vara ute i god tid (eller i sista minuten) – då kan man få ett riktigt bra pris via en av hotellboknings-sajterna.

Vill man bo lite billigare är ett hett tips Airbnb!

 

 

Då kan man hyra riktigt Parisiga lägenheter till väldigt bra pris! Perfekt om man är flera som åker och om man tycker att det där med att fixa egen frukost inte är så stor grej. Vi hyrde lägenhet förra året och tittade på det alternativet i år igen, men sen hittade vi ett annat hotell i Pigalle till bra pris som vi tänker testa.

Ps – byt gärna nummer med taxichauffören! Vi har haft en och samma kille som hämtat upp oss från flygplatsen de senaste gångerna, kört oss till mässan och gett massor av tips på saker att göra. Nu messar vi bara veckan innan vi ska komma så står han redo vid ankomsthallen för att plocka upp oss när det är dags.

 

ÄTA

 

 

Det finns ett ställe vi a l d r i g missar och det är Buvette!

Yes, samma som i New York, fast här ett stenkast ifrån Le Pigalle. Det ligger mellan hotellet och det lilla torget kan man säga och serverar den mest magiska frukost man kan tänka sig. Där kan man få Roquefort-ost i en s k å l att bre med sked på ditt nybakade, rostade bröd och det är så magiskt att man dör. Jenny brukar börja skriva om den här osten månader innan vi ens åker, så då kan ni ju tänka er. Och miljön är fantastisk!

Så går dit, ät frukost, njut.

 

 

 

Och kvällsmat då?

Förutom det libanesiska stället på torget kan jag rekommendera Le Derrière!

En helt slående miljö på en innergård där alla är extremt franska och maten är riktigt, riktigt god. OBS på att man bör boka bord för det är alltid mängder av folk. Dessutom får man in en liten rysk docka full med smågodis när man får notan, bara en sån sak liksom. Här kan man sitta en evighet och njuta mat, prata och titta på alla vackra människor i timmar.

Och det bästa? När man ätit upp behöver man bara gå några steg till …

 

COCKTAILS

 

 

Ah, Andy Wahloo!

MISSA för guds skull inte denna lilla undangömda pärla om ni är i Paris! En mixology-bar som tar det där med cocktails till en helt ny nivå. Det s k a p a s i baren, ingen slafsigt groggande här inte utan det parfymeras drinkar och skulpteras is och smiskas mynta och extremt mycket kärlek går ner i varje beställning. Här kan man slå sig ner och ta en minnesvärd drink och bara ta in omgivningen som är en mix av alla möjliga typer av människor som på nåt vis tillsammans blir så självklara. Några av mitt livs roligaste kvällar har jag haft på Andy Wahloo – vi har träffat nya vänner här och skrattat oss hesa och håller än idag kontakten med många som korsat vår väg just precis här.

Och det var mina bästa tips på område, boende, mat och kväll när det kommer till Paris! Shopping kan jag tyvärr inte ge nåt tips på för det hinner vi liksom aldrig med, men om jag nån gång åker dit enbart för nöjes skull lovar jag att uppdatera med roliga, unika shoppinggator.

Ho hooo, nästa helg alltså <3

 

4 kommentarer till “Att ge mina bästa Paris-tips!

 1. Hej Emma,
  Så härligt med några Paristips 😀
  Jag och min kollega åker också dit på mässan fast för oss är det första gången!
  Vi tänkte köpa in saker till våra inredningskunder men driver inte butik. Kan man beställa ändå?
  Ha det topp!
  Kram

  1. Så länge ni har företag och är beredda på att alla har ett minimum på hur mycket man måste handla för (varierar, men hos många väldigt mycket tyvärr) är det helt ok hos de allra flesta 🙂

 2. Älskar Paris!!! Och vi har verkligen samma smak när det gäller denna stad… Le Pigalle hittade jag via din blogg, har redan varit där två gånger och älskar hotellet (och kvateret). Och när jag såg titeln på ditt inlägg var min första tanke att rekommendera Le Derrière… men se där, dit har du ju redan hittat 😊. Så njut av denna ljuvliga stad!!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg