Att ha jul igen!

 

Ja okej, nu är det lite tid kvar – men ni vet att jag är en julfantast utan dess like, och när man är på Maison&Objet så är det liksom julavdelningen man längtar allra mest till. Det är ju helt hysteriska miljöer som byggts upp och jag går som ett litet barn i en godisaffär och bara gapar.

Själv har jag ju en vit gran som ni vet (alltså vitt pynt som bas) med lite inslags av svagt frostigt mintblått som börjat byggas på det senaste året, men när man går här så vill man ha minst 5 olika julgranar med minst 5 olika teman. Varje rum har sitt tema i en av montrarna och där kan man försvinna i timmar med att bara titta och drömma och fnissa av förtjusning. Jenny brukar ju aldrig köpa in mycket av just julpynt (förutom det hon köper in och säljer till mig) men i år köpte hon faktiskt in lite till butiken, så ni som är sugna på lite julpynt framöver komne nog kunna få ert lystmäte.

Ska vi ta en liten rundtur med axplock från vad som fanns kanske? Ursäkta om bilderna inte är magnifika, men att fota i starka spotlights är en mardröm.

 

 

Färg fanns det gott om; gärna lite dämpade gröna toner ihop med koppar/jordfärger och glitter. Kulor blandas friskt i granen ihop med band, grenar, blommor, kottar och gud vet allt.

 

 

Min favoritavdelning i år var helt klart grodorna –

tänk att ha en hel gran i barnens rum full med fantasifulla grodor, näckrosblad, sjögräs och annat?! Det är ju såklart så dyrt att man omöjligt kan köpa sig en hel uppsättning på en gång om man inte är typ ett hotell eller en tsar, men drömma går ju och jag köper alltid nån rolig kula till pojkarna som de kan ha med sig sen när de flyttar hemifrån (dock inte av de här, för då hade jag varit tvungen att köpa 24 grodor för vansinnigt mycket pengar – två eller tre hade räckt).

 

 

 

Gillar man tjugotalet behöver man inte bli besviken; en hel avdelning var full med kulor och pynt på just det temat. Hur kul? Hade jag haft en lite burlesk restaurang hade jag helt klart gått loss. Det fanns damer i cocktailglas, diamantringsformade servettringar, masker, plymer och allt man kan tänkas behöva för att sätta stämningen i riktig Gatsby-anda.

 

 

Sen kom vi in på Frosty Christmas (min avdelning med andra ord) och där slog det över i vitt, frostigt, svagt grönt och snöigt. Jenny köpte såna här vackra små skakbubblor (gud vad heter det?! tappat ordet helt!) i lite olika varianter. Så himla fina till ett barntum till exempel.

 

 

Överallt fanns söta små ugglor och andra fjäderfän.

 

 

Vi köpte istappar i olika former, bland annat de här istappsformade kulorna som är så bra att fylla ut en gran med tycker jag – så det inte bara är runda kulor. Jag hittade några frostade kulor att fylla på med till samlingen hemma (några ryker ju varje år) men de tog jag inte bild på tyvärr. Ni får se sen när de kommer.

 

 

Och fåglar köptes in!

Haft fåglar i min gran de senaste 5-6 åren och några börjar bli lite luggslitna nu, så jag är väldigt glad att Jenny tog in några lådor så att jag kunde boka en.

Och där gick vi alltså och lyfte på vackra juldekorationer, aaaah:ade och pratade om gud kolla den där – hade jag haft en   -> fyll på med valfri rörelse <- hade jag absolut haft en sån gran! och fick jullängtan så det stänkte om det. För hösten må vara mörk och november väldigt lång mentalt, men det är på nåt vis alldeles hanterbart när man vet att julen smäller som en stor glitterkaramell i december tycker jag? Värre med januari och februari och mars som inte har nåt glitter alls och då våren alltid håller på sig.

Men ja; ett stycke jul till er idag! Hoppas ni också känner ett litet, litet pirr över att den trots allt kommer.

 

13 kommentarer till “Att ha jul igen!

 1. DEN underbara julavdelningen hade Paul i ”Torka aldrig tårar utan handskar” garanterat gillat! ”Kitch skall med kitch fördrivas”👌🏻😊
  Ha en fin vecka!
  Jenny

 2. Eftersom jag fortfarande badar nästan varje dag så måste jag svara nej på den frågan, men nya inlägg med bilder är alltid välkommet, oavsett tema 🙂

 3. Gosh, snacka om att gå all-in 😉
  Härligt när det blir lite crazy med ju!
  Å måste bara säga att programmet på SVT var såååå bra ! Ser så fram emot nästa avsnitt 🙂

 4. Superfina saker! Älskar köpa julpynt, och när jag varit i Prag under juletider så har jag fått sätta på hänglås till plånkan och slänga nyckeln. 😉

 5. Gaaaa, vill ha allt. Älskar julen och går all in med glittriga kulor. Bästa och lättaste julpyntet här hemma, är mitt 3 våningsfat i guld med olika fancy julkulor. Längtar lite tills jag får plocka fram allt, men bara nästan. Vill ha denna långa fina höst ett bra tag till. Ps gillar din blogg 😀

 6. Jag märkte förra året att allt fler börjar har en julgran i varje rum… själv har jag mer traditionellt nordiskt hemma till jul då vi bor i england och jag får hemlängtan vi hösten och nostalgi till jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg