Att ha glasskiosk och tisdag.

 

Förutom en uggleväska köpte jag ett litet glass-set i trä åt Noah när vi var i Paris – och den presenten har varit extremt uppskattad. Det har lekts glasskiosk varje dag sen dess, och när jag hämtade honom igår var det inget undantag. Direkt in på rummet för att bygga upp en liten kiosk och sen envetet bjuda på glass i alla möjliga smaker.

 

 

Vad vill du ha? Citroooon? frågar han och lassar upp.

 

 

Tänk vad roligt det kan vara med bara träkulor och ett glassrån.

 

 

Och man bör ju spana in sig själv när man äter, det vet väl alla.

Idag ska jag upp på Leos rum för att mäta väggar så jag vet hur mycket färg som går åt (ska försöka ta tag i det där nu i veckan), jag ska fotografera några samarbeten och svara på mail och sen hämta tidigt för Noah vill mest vara hemma och Leo startar en ny termin av den där teknik-kursen idag och den börjar redan klockan tre. Aningen knepig tid, men just den där kursen är det enda han visat riktigt intresse för och tyckt varit väldigt roligt så den ska han så klart få fortsätta med. Han är inte riktigt sport-typen min förstfödda – han ska få testa på tennis i höst också, men han har noll intresse för lagsporter och vill liksom mest sitta och uppfinna saker och skruva ihop muttrar och bygga ting som kan röra på sig och då ska han få göra det. Noah vill börja rida men ingen ridskola här omkring tar någon så ung, så där har vi istället bestämt att nästa sommar tar vi en sommarhäst uppe i Småland så får han vara med och sköta en häst och vara ute och rida i skogen med mig tills han är gammal nog att testa ridskola. En aktivitet i veckan eller max två får räcka mer än väl här hemma när de är såhär små.

Men den här veckan hoppas jag alltså kunna påbörja Projekt Leos Rum – hoppas det ska vara roligt att följa. Nu måste jag sätta igång med allt så jag är klar nog för att hämta tidigt och så ses vi ikväll igen.

Häpp!

 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Att ha glasskiosk och tisdag.

  1. Sommarhäst – jag har massor av frågor! Hur många veckor tänker du, kan ni vara på plats varje dag eller klarar den sig lite själv? Behöver ni hage med vindskydd, någon sadelkammare eller stall? Kan den gå ensam i hage? Blir det en liten pålle till barnen eller en något större som även du kan rida? Misstänker dock att du inte bestämt allt detta ännu.
    /Nyfiken

    1. Jag tänker en större ponny som även jag kan rida (D-ponny typ). Blir lösdrift med grannens hästar tror jag, med litet stall i anslutning att förvara redskap och utrustning i. Har dock inte alla detaljer på plats ännu nej, är ju ett tag kvar 🙂

  2. Vad spännande med sommarhäst, året jag fick hyra ponny var verkligen speciellt för mig när jag växte upp! Ska bli kul att följa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *