Att ha lite serie- och filmtips!

 

Snart helg, och vad passar då bättre än lite tips på sånt man kan se? Jag har tagit med två riktigt lättsamma förkylningsserier, samt en mindre lättsam serie och så en film som är långt ifrån lättsam men väldigt bra ändå.

 

 

Insatiable finns på Netflix och är en RIKTIG förkylningsserie! Vad menar jag då? Jo, en sån serie där man absolut inte behöver tänka utan bara titta, och där man skrattar en del och roas men utan att behöva hålla koll på vem som är vem och sådär. Perfekt när man är sjuk eller när man är söndagstrött. Handlar om Patty som blir smal efter en konfrontation där hennes käke sys ihop och som blir upptäckt av sin advokat för att göra skönhetstävlingar. Låter väldigt rubbat, jag vet, men det finns lite mer lager i den här om man orkar – och orkar man inte så kan man bara låta den vara lättsam. Patty är ju inte riktigt 100 om vi säger så, och hennes tävlingscoach är en fantastiskt rolig karaktär.

 

 

Förkylningsserie nummer 2 är Younger som finns på Cmore!

Handlar om Liza som är 40 och nyskild och som försöker få tag i ett jobb – men ingen anställer henne eftersom hon är just 40 och inte har jobbat de senaste 15 åren eftersom hon var hemma och tog hand om sin dotter istället. Så Liza bestämmer sig för att söka jobb som 26-åring istället och det går mycket bättre. Vips är hon anställd och har nya vänner och en ung snygg pojkvän – men ingen vet att hon egentligen är 14 år äldre. Ni fattar. Denna är ju inte direkt ny och det finns några säsonger men ändå värd att lyfta för er som kanske missat den.

 

 

Vill du ha lite mer spänning är SAFE ett hett tips!

Handlar om ett ”gated community” där det sker ett brott, och där en dotter försvinner. Riktigt spännande serie – det sker nya saker hela tiden som omkullkastar det man tror och man vill bara se nästa avsnitt. Ja, och Dexter är ju med som mycket brittisk pappa till den försvunna dottern. Vill ni ha spänning/thriller och en serie man INTE slöar framför måste ni se denna! Finns på Netflix.

 

 

He he jag kan ju inte lägga ut serietips utan att tipsa om programmet där jag själv är med!

Timjan Tupp och Tårta visas på SVT1 klockan 20 på torsdagar, eller på svtplay om man nu hellre vill se det där.

 

 

Och så får ni ett filmtips!

The Secret Man köpte jag på iTunes för att ha på planet till Paris och den var sååå bra. Handlar om FBI-agenten Mark Felt som i media blev känd som Deep Throat efter att ha läckt information om Watergate-affärerna (alltså baserad på en sann historia) och hela filmen handlar om Mark och hans beslut att bli visselblåsare och allt skit som pågick i de politiska korridorerna 1972 när detta nystades upp. Detta är INTE en slöfilm, man måste verkligen vara pigg och på alerten för att hänga med i vem som är vem och alla dessa politiska namn/partier, men när man väl får grepp om vilka som gör vad kan man inte sluta titta. Så vill ni ha en House of Cards-aktig film baserad på en sann historia är The Secret Man något att kolla in.

Hoppas ni hittar något nytt att följa!

 

Rekommenderade inlägg

9 thoughts on “Att ha lite serie- och filmtips!

  1. Åhhhhhh tack! Precis vad jag behöver. Har velat komma tillbaka till serietittande efter handledsbrott, operation mm men inte orkat koncentrera mig på att ta mig in i en serie. Smärta göra att jag tappar tråden direkt. Speciellt om jag är trött också. Vilket jag ju ofta är. Så detta kunde inte kommit mer lägligt. Har mest orkat skrolla på youtube och kolla korta saker. PEEEERRRFFFEEEECCCT <3

  2. Mitt intryck av Timjan, tupp och tårta….hjälp vilken hysterisk ljudbild i hela programmet! Musik i olika stilar som en konstant matta, det är tooo much bara.

    1. Jag tyckte inte det var dåligt. Passande lite roligare musik än vanligt. Men väldigt skarpa kontraster rent ljudmässigt så kan hålla med om att det ”stör” något. Kanske är tekniken iofs.

  3. Vet inte om du har tipsat om denna serien – men Sharp Objects är bara en helt underbar, spännande serie med många undertoner och nyanser som jag fastnade helt för! Fantastiska rollprestationer också från alla leading ladies, ryktas om många emmys. För övrigt tack för en riktigt bra blogg ❤ Lina

  4. Kikade på första programmet av Timjan, tupp o tårta. Riktigt feelgodprogram. Tur det finns på play så man kan titta ifatt när man inte hinner på utsatt programtid.

  5. Ett serietips på Netflix är Lucifer! Djävulen har tagit semester och löser brott i LA. Alltså en av de bästa karaktärerna jag sett på länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *