Att ha en liten Leo-hörna.

 

En liten titt på hur Leos skrivbordshörna ser ut nu!

Tavlan från Prag hänger kvar där i mitten, men har fått sällskap av Harry Potter där åt vänster. Han är ju extremt intresserad av att uppfinna saker samt av hur kroppen fungerar så hans modell av kroppen och hans mikroskop står framme för att kunna användas ofta (nu ska jag hitta honom en riktigt snygg poster på människan anatomi tänkte jag).

Det är ju inte JÄTTESTOR skillnad sen innan, det mesta är ju samma saker som flyttats runt lite eller bytt plats, men det gör ändå en hel del för hur ”vuxet” rummet uppfattas. Bara att byta färg och skifta om lite gör stor skillnad. Ska vi kika?

 

 

Innan och efter!

Man måste ju inte bytt ut hela rummet menar jag – som ni kan se är det ju exakt samma bord och nästan samma uppbyggnad på sakerna på väggen men färgen gjorde sitt och att de lite gulligare tingen fick flytta ner till Noah. Robotarna finns kvar men på en annan plats i rummet, och upp har hans lilla sköld med simmärken kommit (jag minns så väl hur stolt man var över varje simmärke). Tavelramen och stolen ska också målas så snart jag känner att jag orkar med det (just nu vill jag inte måla mycket kan jag lova ha ha) och det kommer göra sitt; men bara det här gjorde att han genast tyckte att hans lilla hörna var sååå mycket coolare än innan.

 

 

Benen målades senapsgula också, sånt går ju fort – värre med stolar som har pinnar till rygg…

Men hörni – nu är det ny vecka och nya tag sägs det; jag väntar på att Världens Bästa Hantverkare ska komma och ta vid där uppe så att de sakerna jag tänkt inne i huvudet kan komma ut.

Ses snart igen!

 

9 kommentarer till “Att ha en liten Leo-hörna.

 1. Min son hade älskat det där mikroskopet och ”kroppen” vart finnar man liknande saker (snälla säg inte utomlands!)

  1. Mikroskopet köpte vi på ABC Leksaker (de har världens bästa utbud, finns på nätet) och kroppen fick han nog i julklapp om jag inte minns fel så den kan jag tyvärr inte hjälpa dig med.

 2. Varför Slytherin? 😀

  Syrran ”är” slytherin. Hon försökte fuska sig in i Gryffindor när vi var yngre men har nu ”accepterat” ödet. Har du börjat läsa Harry Potter för killarna?

  1. För att Leo tycker det där med ormspråk är så coolt 🙂 Började nog läsa Harry Potter för Leo för ett år sen ungefär, Noah är dock för liten.

 3. Har du tips på färg till ett flickrum? Äldsta dottern på sex år vill ha ett lite mer ’stortjejsrum’, och jag tycker det är sååå svårt att hitta en färg som är passande😓

  1. Jag tycker alla färger passar oavsett kön, mer eller mindre – det beror mer på nyansen av färgen på nåt vis. Jag har ju rosa heltäckningsmatta hos Noah och mjukgröna väggar 🙂 Utgå ifrån rummet istället och färgerna på de textilier och möbler ni har där inne, och försök hitta en färg som harmoniserar med det. Men ju mindre mättade färger desto mer åldersneutralt tycker jag det känns. Till exempel är en dovt gammelrosa mer ”vuxen” än en starkt skär rosa och en mjukt ovädersblå mer vuxen än en klarblå – även om båda egentligen är rosa/blå.

   1. Tack för svar!! Hade hon fått bestämma hade allt i rummet varit rosa, men jag har sååå svårt för det… och tycker det är svårt att hitta en riktigt fin o behaglig rosa färg som man inte tröttnar på alltför snabbt… funderar på nån grå/mullvad och sen ha vimplar/textilier etc i rosa och guld…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg