Att ha Timjan, Tupp och Tårta-torsdag!

 

Nu är det torsdag och alltså dags för ett nytt avsnitt av Timjan, Tupp & Tårta på SVT!

Detta var ett av de roligaste avsnitten att spela in för egen del, temat är nämligen SÖTT så jag har en chans att göra en riktigt rolig dukning och gå bananas lite. För er som ville se ”mer Emma” är detta nog avsnittet man ska titta på – jag är med hela tiden känns det som, och dukningen är väldigt jag. Jag hade tre dukningar som var sådär extra roliga under programmet varav sötma är ett; jag tänker att om du har ett bröllop eller ett dop eller en tjugotalsfest på gång kan du nog hitta lite inspiration idag.

 

 

Yes, en dekadent dukning extra allt!

I ett och samma program hinner jag vara otrevlig mot Sandra (haha), krossa is, bygga ett fjäderkandelaber, visa mig vara en riktigt bra förlorare (hrm), bygga tårta, göra sockervadd och mycket annat.

 

 

Ser ni havet av blommor bakom mig?! Höll på att dö så vackra de var.

Jag beställde allt av den lokala floristen någon vecka innan, och varje dag körde hon ut det som behövdes för just den dagen. Detta var ju i maj när värmen slog till på allvar (ni kan ju tänka er hur varmt det var att spela in i ett växthus …) så vi var alla lite rådvilla, och växterna hade kortare pigghetsperiod än i vanliga fall. En del av blommorna användes kanske vid 9 och en del vid 17, så man var aningen orolig för de blommor som skulle stå hela dagen i den där värmen och fortfarande se hyfsat pigga ut – särskilt när det är helt underbart bulliga trädgårdsrosor, hortensior, delikata pioner och så vidare. Men vi fick flytta runt dom i skuggan och hålla tummarna varje dag, och det funkade faktiskt.

 

 

Och så gör Jimmy världens gulligaste prinsesstårta idag!

Alltså ja, själva tårtan är inte så gullig kanske, men receptet är. Ni måste se! Ikväll klockan 20 på SVT1 och redan nu på svtplay om man nu hellre vill det.

Idag vaknade jag toktidigt av någon form av vägarbete precis utanför sovrumsfönstret (ingen aning om vad de håller på med) så den här morgonen behöver en stor kopp svart te och en vaniljbulle från gårdagens bakning tror jag – man får äta vaniljbulle på morgonen; det är en av de bra sakerna med att vara vuxen.

Klara färdiga vakna, med andra ord.

bilder från svtplay

 

4 kommentarer till “Att ha Timjan, Tupp och Tårta-torsdag!

  1. Hej, tack för ett fantastiskt fint program. Jag såg dina superfina vida omlottbyxor i förra programmet. Som jag har sökt på nätet efter dem, för sådana vill jag ha. Har du lust att dela med dig om var jag kan köpa dem?
    /Cecilia

    1. De är från NygårdsAnna och helt fantastiskt sköna! Osäker på om de finns kvar på webben, men du hittar säkert i deras butiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg