Att känna höst i luften.

 

Nu börjar det bli riktigt kallt, inte sant?!

Igår hade vi halv storm hemma och jag fick stänga fönstren i sovrummet inatt – de som alltid står lite på glänt annars. Det var för kallt, helt enkelt. Sista veckan i september tog det till, vilket man nog ändå får räkna som en generös sommar.

I helgen hade vi dock underbart höstväder med lite mildare vindar, alldeles gult solsken och löv som börjat skifta färg. Och en himla massa äpplen såklart, som samlades ihop och lades ut i skogen till älgarna. Äppelträdet i Småland är så gammalt och ger så små äpplen att de är svåra att göra annat med (blir väldigt pilligt att fixa till för paj tex) men efter den torra sommaren tar djuren gärna emot mat så det blir ju en win win.

 

 

Alldeles gyllene strålar fick vi, och i odlingslådorna kämpar några kryddor ännu faktiskt och tomater och chili mognar fortfarande i omgångar. Det saknar jag något enormt här hemma på vardagarna; färska kryddor. Blev så bortskämd hela sommaren med att bara kunna gå ut och knipa sig en näve till matlagningen eller brödet – en lyx om nåt. Här hemma har vi ju inga kryddodlingar (hade inte gått med tanke på att vi inte är här knappt när det är sommar) så då får det bli krukversionen från ICA eller frysta och det går ju bra det också; men få saker slår egenskördat.

Förresten; har ni sett Mia Skäringers program Kroppshets på svtplay? Om inte – gör det! Hon är så vansinnigt bra, och ämnet är mer aktuellt än någonsin (hoppas jag). Jag såg avsnitt ett igår och det låg sen och malde i tankarna på mig länge efter, och det är väl essensen av ett bra program kan man tycka.

Nu ska jag sy ihop två gardinstycken till ett långt att göra något kul med hade jag tänkt.

Ändå rimligt att börja sin tisdag så.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att känna höst i luften.

  1. Hej Emma,
    Jag har haft en dag i sängläge men klarat att se på en skärmbild och såg första avsnittet av Kroppshets…så bra. Såg även de resterande två avsnitten också…
    Känns skönt befriande och väldigt bra gjort av Mia att reflektera över den Kroppshets som är och att berätta om sin egna erfarenheter och tillsammans med andra, och göra ett bra program om detta. Ett program som verkligen speglar en verklighet som är så sann.
    Hoppas Du haft en bra dag Emma.
    Ljus Kram från Ninni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *