Att titta in hos Leo och bristen på ljus.

 

Idag tänkte jag ta mig en trappa upp och fota Leos rum i morgonljus – men tji fick jag. Det. Finns. Inget. Ljus. Idag! Så ni får ursäkta de lite moody bilderna; så blir det när vädret inte vill jobba alls och det ligger som en grå filt över hela himlen. Ljuset vägrar vakna helt enkelt och då får man jobba med det lilla som finns.

Det får vara okej idag så får ni se lite mer sen när ljuset är med – men jag ville visa hur det börjar se ut där uppe nu med den nya färgen och lite andra lösningar som kommit till.

 

 

Leos rum består alltså av tre rum i ett rum eller vad man ska säga: en större del när man kliver in, och rakt fram fins ett gatt och så finns ett gatt åt vänster. Detta är gattet åt vänster där han har sitt skrivbord och leksaker och sådär (gattet rakt fram finns sängen – det kommer i ett annat inlägg). Detta är ju på tok för stort för ett barn egentligen, men tanken har alltid varit att killarna ska dela på hela rummet sen när Noah blir äldre; då har de varsin del att sova i och ett gemensamt lekutrymme. Men för nu får Leo ha lyxen att ha mer eller mindre en hel övervåning för sig själv.

Här är inte mycket som ändrats egentligen. Skrivbordet och träkistan och skåpet är desamma; jag har bara målat dom. Så har det kommit till en matta vi hade i källaren från förra huset som aldrig hittat sin plats förrän nu och lite nya fotografier. Gardinen i fönstret ska sättas upp lite mer korrekt framöver, men det har jag inte hunnit ännu och det var så himla kalt utan så det fick bli såhär så länge.

 

 

På motsatta väggen från skrivbordet har vi byggt en pinnlist och satt upp så att han kan hänga saker som kan vara fina eller som han lätt vill få tag i. Pinnlisten är ganska enkelt gjord; bara en trälist som sågats till och rundstav som kapats och satts fast i förborrade hål och sen har jag målat in den i samma färg som väggarna för att den ska smälta in mer.

Skeppet i taket brukar många fråga om – det är från Artilleriet och nog fortfarande en av de vackraste sakerna jag vet.

 

 

Och jag ÄLSKAR färgen jag gjorde i samarbete med Colorama Ystad och Jotun – den är perfekt omättad och skiftar mellan grönt-grått-ovädersblått på det där viset jag vill; jag tycker allra bäst om väggfärger man inte direkt kan säga vilken kulör de har utan som skiftar lite beroende på ljus. Dessutom är den alldeles djupmatt och speglar ingenting. Nu har ju denna inget NCS eftersom jag blandade den själv; men den finns i Colorama Ystads dator så fråga efter färgen Oväder som jag så snitsigt döpt den till så vet de exakt vilken det är (bor du inte i Ystad men har en färgaffär som säljer Jotun kan de säkert kontakta Colorama Ystad och få receptet – receptet är ju dock anpassat till Jotuns bas, så det går inte att direkt översätta det till en bas från tex Flügger så du tänker på det).

Nu när snudd på allt färdigt där uppe och ni ska få se resten lite senare; jag väntar bara på en spegel som kommer vara den sista biten i pusslet. Leo är så, så nöjd och tycker att hans rum är det coolaste i världen och det är ju det viktigaste (sen ville han såklart helst att vi tapetserade allt i en Minecraft-tapet men det känns aningen kortvarigt så han fick kompromissa med en stor Minecraft-tavla över soffan istället).

Så; aningen för moody gråvädersbilder idag men bättre än ingenting hoppas jag.

Ta hand om er så länge <3

 

8 kommentarer till “Att titta in hos Leo och bristen på ljus.

 1. Så fint 😍 Dina killar har, verkligen jättefina rum med sådan harmoni, lekfull känsla och härligt spännande inredning. Jag tycker det är underbart med att det inte är en mainstream känsla.
  Längtar till del två…nyfiken
  Ljus Kram från Ninni.

 2. Jättefint, förstår att han är nöjd!💚
  Men jag undrar en sak: vad menar du med ”perfekt omättad”? Mättad, omättad – vad är egentligen skillnaden? Det kanske är jag som är dum i huv’et, men…?😊

  1. Ha ha nejdå! Med omättad menar jag en kulör som inte är ”klar” (alltså inte klar som färdig utan klar som stark/ren/tydlig). Om du tänker dig till exempel en starkt rosa så ser jag den som mättad medan en mer mjuk, smutsig rosa är omättad. När det inte finns så mycket pigment liksom.

 3. Vad fint!! Jag hittade precis hit efter att söka efter inspiration till vår dotters rum. Jag vill gärna måla hennes rum i en dovare färg, men är osäker på om vi ska måla alla väggar eller låta två väggar vara vita. Hon har mycket snedtak och bara ett litet fönster så jag är rädd att det blir för mörkt. Vad är din erfarenhet av mörkare färger i barnrum? 🙂

  1. Jag ÄLSKAR mörka färger i barnrum (eller ja, alla rum) och tycker absolut inte man behöver vara rädd för det. Mixa upp med ljusare möbler/textilier så kommer det göra att det inte känns för kompakt :*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg