Att ha förundrats av undervattenslivet igen.

 

Igår blev det en utflykt (ja, jag vann lördagsklådan) och ingen pytteliten heller; vi åkte till Danmark!

Rakt över bron körde vi för att sen svänga av ganska direkt och sikta mot ett ställe vi besökt en gång tidigare och tyckte mycket om. Ni kan säkert gissa? Inte Tivoli, det är tyvärr stängt förr säsongen, utan:

 

 

Den Blå Planeten!

Så himla vackert ställe. Pojkarna älskar det eftersom man får se allt möjligt häftigt, och jag älskar det eftersom jag har en rubbad grej för en viss typ av fiskar (ni som läst mig länge vet vad jag pratar om). Där inne kan man gå i en evighet och försvinna bort i en undervattensvärld och förundras över att alla dessa varelser faktiskt simmar runt i sjöar eller vattendrag nånstans i världen och vi hade aldrig sett dom om det inte vore för att de är samlade här.

Dessutom är det sådär nersläckt och mysigt, och man slipper den halva stormen utanför.

 

 

Det finns en tunnel av glas man går igenom, en sån klassisk ni vet, där fiskarna simmar omkring och över en – och står man på exakt rätt ställe blir det som en optisk 3D-illussion och det känns som de simmar fritt i luften bara en ärmlängd ovanför ditt huvud.

Så himla mäktigt.

 

 

Vi pausade för mat. Det var gott.

 

 

Och sen ännu en runda bland krabbor, muränor, pirayor, ålar, hajar och gud vet allt.

 

 

Och sen vandrade vi ut i blåsten där det kändes som om håret skulle åka av skallen och åkte hem igen. Världens bästa lördagsutflykt om ni har möjlighet; ligger väldigt nära bron och är en upplevelse extra allt – särskilt för barnen (om nu inte ni också har det där rubbade för en viss typ av fiskar; om ni har det så kolla in Arapaiman). Man kan ta med sig egen mat om man vill, annars finns får en restaurang som har vissa riktigt bra rätter och några helt okej (som grilled cheese och sådär) och det tar sin lilla tid att gå igenom de olika avdelningarna. För den som vill finns det även vissa klockslag att förhålla sig till om man vill se utterns få mat, sjöjungfrun bada med hajarna och så vidare men det går även alldeles utmärkt att bara lulla runt där i sin lilla undervattensbubbla och njuta.

Nu är jag lugn och glad och kan ha söndag utan vidare strapatser.

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Att ha förundrats av undervattenslivet igen.

  1. Jag älskar också utflykter! Det hinns inte allt mellan träningar, matcher och kalas på helgerna, men är jag på semester så är det en favorit: att ta en halv dag till att åka till en grannby, ett museum, ett vattenland, ett akvarium eller kanske ett köpcenter 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *