Att inte ha så långt till det här.

 

I teorin är det inte så jättelång tid kvar tills vi kan få ha just det här igen; pudersnö, ljus, vinterkänsla.

I praktiken kan det ju dock dröja typ fyra, fem månader (det är trots allt Skåne vi pratar om – här brukar snön kunna komma i mars) men det behöver man ju inte fokusera på. I teorin kan vi ha snö om en sisådär 6 veckor, och kunna stå inne och baka saffransbutterkaka till julmusik med snön yrande utanför. Ååååå nu får jag jullängtan! Just det där med snön singlande i gatljusbelysning utanför medan man själv har mjöl överallt och det doftar kanel, saffran, kardemumma och apelsin i hela huset är nästan euforiskt för mig. Julen ÄR livets högtid och jag brukar som bekant kasta mig in i den med full kraft och liksom marinera mig i decemberfrenesi. Julpynt, julbak, julmusik, juldoftljus, julbadbomber, juliga inslagspapper, smusslande julpaket, julstrumpor, julstjärnor och prick allt annat man kan tänka sig tar jag gladeligen emot med öppna armar från nånstans i mitten av november. Och bara den där dagen då man ska köpa gran? Bästa. Packa in alla i bilen, åka ut, inspektera, vara jobbig och sen tillslut välja den fluffigaste gran man kan tänka sig (och kategoriskt varje år övertyga försäljaren att vi har över 4 meter i tak hemma, medan mannen simultant försöker avbryta och inflika att vi absolut inte har över fyra meter hemma; på sin höjd tre, och att han inte är intresserad av att spendera en timme på uppfarten med att försöka såga en meter av en gran utan att det syns).

Japp.

Snart är det dags.

I teorin om bara några veckor.

4 kommentarer till “Att inte ha så långt till det här.

  1. Fy vad härligt med snö, bakning, appelsin och värmande strumpor, tröjor och halsdukar. Vi har ännu runt 20 på dagen här i södra England men det har regnat ordentligt de sista 2 dagarna. Ös regnat. Vi håller på att packa inför flyttning och planera vår camping inne u huset när allting gått med lastbil och njuter av att tänka på julmarknader i Tyskland, Frankrike och Luxemburg när vi kommit fram. Packade jul dekorationerna igår!!!

  2. Är EXAKT likadan när vi pratar om julen. Planeringen är liksom magisk. Har redan börjat beställa julklappar och surfa runt på nätbutikerna efter pynt och idéer. Lådorna med allt som ska fram sen står nere i källaren och jag går och känner och plockar och inspekterar redan nu och planerar för var den ljusstaken ska stå, och den ljusslingan kan vi hänga där… typ.
    Recept! Har börjat kolla över vad jag har för recept på godis, kakor, surfa efter nya kolasorter och saffranskakor…
    Herregud, vad knäpp man blir!!

  3. Här är en till julgalning:) Kommer börja lite smått i helgen, eller senaste helgen efter det med Jöbacks första julskiva, den spelas alltid från slutet av oktober och en månad fram minst. Recept på julgodis har jag redan börjat kika på, och även drömma mardrömmar om att jag liksom missar julen och inser det dagen innan julafton och inte har förberett något alls. Klassisk mardröm, återkommer varje år;)

    1. Hehe! Nu har jag hittat ett recept på julfrallor med julmust i… 🙂

      Julmusiken blir Michael Bublé eller Nat King Cole. Finns nedladdat på Spotify.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg