Att ha Den Fruktade Sjukan hemma.

 

Ah, så kom den. Kräksjukan.

Igår ringde förskolan och berättade att Noah kaskadkräkits, så det var bara att ta ett djupt andetag och åka för att hämta. Smsade mannen att köpa hem de starkaste probiotika han kunde hitta (till mig) samt handsprit, och sen var det bara att gräva fram en hink och hoppas på det bästa. Dock verkar det vara en lindrig variant han fick? Han kräktes två gånger direkt när han kom hem igår, sov någon timme och sen dess har han varit helt som vanligt. Ätit och druckit och är pigg som en mört, men får såklart stanna hemma och vabbas nu i två dagar så vi inte bara skickar runt skiten på avdelningen sen.

Så nu följer bara den ljuva längtan efter att se om man själv eller nån annan i familjen kommer få sig en släng.

Huuuuh.

 

 

Så vi spenderar dagen med att leka på storebrors rum, bada badkar och titta på film (och för min del med ett tillskott av probiotika och en helsikes massa handsprit). Och ber till gudarna att stannar så; en lindrig variant hos Noah och ingenting hos oss andra.

Sån tisdag var det här, alltså.

 

13 kommentarer till “Att ha Den Fruktade Sjukan hemma.

  1. Huu denna fruktade magsjuka. För mig ett livshotande tillstånd pga autoimunsjukdom. Tips, handsprit biter inte alls på magsjukebakterier enligt min läkare (dock på tex förskylningsvirus). Två och vatten är det enda som dödar magsjukans baciller 🙂 Hoppas ni andra klarar. Kram

  2. Låter som han kanske har ätit något olämpligt eller så är det den där varianten av magsjukevirus som härjade här kring Gbg i våras. Den var superlindrig med enstaka kräkningar dag 1 och nästa i familjen fick symtom efter typ 72 h. Gick runt på flera skolor fram till sommarlovet o eftersom det var så lång inkubationstid och lindriga symtom höll den nog greppet så länge då många barn säker kom tillbaka alldeles för tidigt. De verkade ju friska… Så heja alla som tar 48-h-regeln på allvar, för allas skull! Håller tummarna för er 💕

  3. Nä, strunt i handspriten. Tvål och vatten är det bästa. Hoppas ni övriga slipper. Magsjuka är verkligen ingen höjdare.

  4. Förra julen var kaos för oss, pga magsjuka.

    Min mamma var dålig så först skulle firandes ställas in, men så mådde hon bättre, tyckte hon..

    Två dagar senare, när vi hade åkt 60 mil till gbg, så blev jag sjuk.
    Låg i sängen flera dygn men sen behövde vi bege oss hemåt. Tog en extra natt på hotell i gbg.
    Började åka.
    Dottern på då sex månader blev sjuk.
    Fick låna ett hus som tur var, men även åka till akuten två gånger.

    När man är sjuk, och barnet är sjukt, vill man vara Hemma! Efter några dagar chansade vi och åkte hem.
    Pust.

    Kul jul och nyår.

  5. Och han ser inte ut att vara ett dugg sjuk… Det är det som är det konstiga med barn. De är pigga som mörtar med hög feber, kräksjuka och grejer. En annan ligger för döden efter en kräkning, typ. Feber 37,7 och man yrar i sängen…

  6. Emma…Leos rum är helt amazing…Du får till det så ombonat och harmoniskt ♥️♥️♥️.
    Skön bild när Leo ligger och tittar upp mot sänghimmeln, textilerna, Din kulör och inredningen är bara så 👍🏻👍🏻👍🏻
    Ljusa Varma Kramar och Förhoppningar om att Ni andra i familjen klarar Er från Kräksjukan.
    Ninni

  7. Tvätta händerna noga med tvål och vatten. Kan rekommendera kräkpåsar från apoteket. Bara att slänga och lätta att använda….

  8. Fördelen med maginfluensa (som man alltid sa när jag växte upp) är ju att den går över snabbt. Själv brukar jag kunna vara dålig i 6-12 timmar och sedan matt och svag i ca 12 timmar till. Sedan är det över! Oftast har jag faktiskt inte blivit smittad av sjuka barn och jag hoppas att ni också klarar er, resten av familjen.

  9. Vi hade en kräksjuka redan också, ett par veckor sedan nu. Barnet hade 3 episoder, rakt ut, över hela soffan och golvet. Tog dagar att tvätta. Mannen fick feber men ingen spya. Jag fick kräkning en hel natt men ingen feber. Hatar det!!! Hatar förkylning också för den delen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg