Att nog tro det blir en riktig vinter i år.

 

Jag vet inte vad ni tycker; men hörni visst känns det som om det kommer bli en RIKTIG vinter i år? Även här nere i Skåne?

Vet inte varför jag tror det; kanske har att göra med att sommaren var så varm, eller för att det snöade redan i oktober? Men jag tror verkligen att det blir en riktig vargavinter och att vi kanske, kanske till och med kan hoppas på snö på julafton. Det vore ju magi! Senaste gången vi hade snö på julafton måste varit första julen vi hade i Lutande Huset (huset innan det vi bor i nu) och halva släkten skulle komma från olika håll, men snöstormen gjorde det nästan omöjligt för folk att färdas och vi var rädda att julen skulle snöa in. Nu gick det tack och lov bra och alla kom fram och vi var ett stort härligt gäng och typ 8 eller 9 hundar som firade jul i en salig röra med mängder av snö utanför huset.

I Småland till exempel är det ju sällan ett problem med mycket snö, men här nere så är det ju så öppet att drivbildningen blir ett helvete – vi snöade ju in flera gånger i vintras just för att snön yrde så fritt över alla åkrar och skapade kullar rakt på vägarna som kom tillbaka lika fort som de plogades igen. Men det gjorde absolut ingenting; kan ju vara något av det bästa som finns att vara insnöad? Eller ja; om man inte har någonstans man MÅSTE vara vill säga. Då är det mindre kul.

Men vad säger ni? Blir det en vargavinter eller är jag helt ute och cyklar?

Här är en som håller tummarna iallafall.

 

7 kommentarer till “Att nog tro det blir en riktig vinter i år.

  1. Jag önskar en lagom vinter..

    Trodde förra vinterns snö skulle stanna till midsommar!

    -10 och 3 dm snö räcker.

  2. Förra vintern var vargavinter nog så jag håller tummarna för en mildare variant i år…i alla fall här uppe i Umeå. Jag kan unna er en vargavinter istället 😄

  3. Bor i Gbg o njuter av att cykla till jobbet varje dag trots regn, får panik av att ens tänka tanken att ta sig fram i bil om snön kommer då hela stan är ett byggprojekt nu kmr jag fram på 15min med elcykel mot 1h med bil….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg