Att ha adventsljus.

 

Överallt här hemma nu är ljuset gräddigt gult på mornarna och kvällarna av adventsljusstakarna och stjärnorna som kommit upp. Kunde inte låta bli att försöka få det på bild trots att det egentligen är på tok för mörkt; kameran kan inte komma fram förrän tidigast efter klockan 10 här hemma nu för tiden om det inte ska bli alldeles för grumligt. Men man kan ju å andra sidan inte fånga gräddljus i dagsljus, så då får man ta lite grumligt helt enkelt.

Jag har fått upp stjärnorna i vardagsrummet, trädet i stora hallen och ljusstakarna i sovrummet. Ikväll fortsätter jag och pojkarna med att sätta ljusen på deras rum, baka pepparkakor och lyssna sönder julmusiken – man får ju bara höra den en liten tid på året så då gäller det att maxa. Idag kommer Skånska Dagbladet hit om jag inte har helt fel dag för mig och ska göra en intervju/grej (säger till när det finns ute) och jag har en del jobb att beta av, annars tänkte jag att det här skulle få bli en ganska lugn tisdag med tidigare hämtning och just pepparkaksbak. Vardag med lite julströssel på toppen alltså.

(Om ni undrar varför det ser ut som om snömannen ligger under mitt täcke på nedersta bilden kan jag berätta att så ser det ut när en saluki och en stor kudde delar plats under ett duntäcke – det var minus 5 ute idag och då vill en något större del av flocken ta vara på kroppsvärme). På mitt sängbord är det en vanlig röra av min fysiska almanacka (jag MÅSTE ha en klassisk gammal fysisk almanacka annars skulle jag inte hålla reda på någonting), tre stycken böcker och min frukost bestående av grekisk yoghurt, honung, favoritmuslin och skivad banan. Standardfrukosten skulle jag säga, ihop med en matsked MiviTotal, en rosenrot, en kapsel tranbär och en ingefärsshot.

Men ja; här är julen nästan helt uppe (ingen gran ännu dock) och i princip alla julklappar är redan inhandlade vilket är så FANTASTISKT skönt. Jag har bara hundarna kvar, och så en sak till åt Leo. Förr i tiden sprang jag alltid en eller två dagar innan julafton, men senare år tycker jag det är fantastiskt att ha det klart redan i november och sen bara ha lite sjå med att passa leveranstider några dagar innan det är klart. Att svettas i butiker dagen innan jul var lite standard, men aldrig särskilt trivsamt.

Ja, ja – tisdag var det ja. Det kör vi på.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att ha adventsljus.

  1. Åh va skönt att vara klar med julklapparna! Här har vi planerat dåligt och har tre döttrar som fyller år i november och december 😉 Så julklapparna är tyvärr inte riktigt klar ännu. Men jag är på god väg i alla fall.
    Blir nog till att sätta upp ljusstakar och stjärnor idag.

    Ha en bra dag!

  2. Oj, vart har dynorna till den platsbyggda soffan tagit vägen? För den vart väl klar långt om länge 😂😂
    God Jul från Helsingborg 🤶

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.