Att ha genomfört uppdraget alldeles utmärkt.

 

Joho förstår ni – igår tog vi oss i ösregnet till alla julgranar och jag var inställd på att det där; det där skulle ta lite tid. Jag är ju lite omständig som ni vet, julgranen är ett viktigt val. Och stackars mannen var redan dyngsur efter att ha stått ute i regnet och monterat upp takräcket på ena bilen så att vi kunde få åbäket med oss hem och jag kan tänka mig att det inte direkt minskade hans känsla av Grinchen.

Men iallafall.

 

 

Vi började inomhus.

Mitt tränade öga sonderade samtliga granar och jag såg direkt en som jag gillade. Men det kan man ju inte vara nöjd med så när en av de som jobbade där kom fram pekade jag på den jag gillade och sa att den där tycker jag om men det kanske finns någon annan som ser ut som den där som jag bör se?

Och så bad jag om ursäkt på förhand över att jag var lite julgrans-koko och att jag nog skulle vara jobbig. Men hon var rutinerad och rörde inte en min när hon lotsade oss ut i spöregnet igen.

 

 

Och där ute nästlade hon fram en in-nätad gran och slet av nätet till pojkarnas stora förtjusning.

Hon fattade exakt vad jag var ute efter. Men man måste ju se den bredvid den granen man tyckte om från början, inte sant? Suck alltså, jag hör ju själv hur jag håller på. Men granen baxades in och en annan person kom till undsättning och där höll de välvilligt upp de två granarna bredvid varann för mig att beskåda.

 

 

Det blev dock den som hade hämtats in där utifrån så helt förgäves hade de inte jobbat!

Bara att näta ihop den igen och göra den redo för bilen alltså.

 

 

Och hem kom vi med en underbart tät och knubbig kungsgran som var prick så som jag hade önskat! Och inget behövde sågas av. Lovar. Trots att när jag upp en bild på Instagram blev det en liten synvilla så många av er trodde att jag hade införskaffat något i storlek torg-gran, men så var det alltså inte. Runt 2 meter skulle jag tippa att den var, inget monster.

Så bars den in och fick stå för att torka (jag kan möjligtvis varit lite otålig och undrat om man kunde föna en gran torr med hårfönen) men efter en timme eller två var den good to go och jag fick klä den. Yay! Bästa som finns nästan, eller hur? Att klä julgranen?

Men hur det blev det tittar vi på lite senare för det blev på tok för mörkt att fota igår, så det får jag göra idag istället.

Men gran – det har vi! En underbar en.

 

10 kommentarer till “Att ha genomfört uppdraget alldeles utmärkt.

  1. Åh alltså gran är ju så himla fint och mysigt! Jag ska inte fira jul i år, är själv i lägenhet utan bil så det blir ingen gran för mig. Har lust att fråga någon random om jag inte kan få komma in och bara lukta på deras gran? Förstår helt din besatthet!

    1. Ett tips är att konka hem den på cykel. Gjorde jag i många år när sonen var liten. Tycker det är synd att du sitter utan gran ju..😞

      1. Har tyvärr inte cykel heller 🙁 Får nog bli ett ljus med grandoft, låter som en väldigt bra idé!

    2. Köp en liten gran på rot, det gjorde jag. Sen kan du kanske ha den på balkongen till nästa år ( om du nu har balkong iofs ) och sen doftljus med grandoft ( såg det någonstans men minns inte var )

  2. Men alltså! Jag är likadan, hehe. Problemet är bara att vi varje år hugger vår gran i egen skog. Min stackars tappra pappa har spenderat oändligt många timmar i skogen med mig. Det är fasen så svårt att hitta fina ”vilda” granar, men lätt värt det när man väl hittar the one.

  3. Hur ska man få den att hålla bra ända fram till jul? Tycker de börjar barra så fort! Provat med sockervatten och allt möjligt under tidigare år. Vissa håller bra, men andra börjar barra efter bara några dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg