Att resa solo till Prag.

 

Hej dan före dan!

Och här kommer jag med ett inte alls så juligt inlägg kom jag på, men strunt i det. Julen kommer ju ändå.

 

 

I veckan var jag nämligen i Prag!

Jag hade tidsinställda inlägg så jag skulle kunna koncentrera mig bara på att fotografera och skriva och sånt, det är därför ni inte var med ”i realtid” men jag var alltså där. Själv. Man får göra sånt ibland.

Jag hade en sån obeskrivlig lust efter att få se en europeisk julmarknad, få ett litet ”innan jul break” och få upp julstämningen lite; tycker den har varit lite seg i år. Och eftersom ingen kunde följa med – mannen har noll lust att resa men vill gärna att jag gör det, Nelly har bebis, de andra hade jobb eller julfester, så åkte jag själv. Lite knasigt kanske, men jag kan ju Prag utan och innan så för mig var det ingen stor grej.

Två dagar av total tystnad, tid att läsa böcker och sovmornar var dock en väldigt skön grej kan jag säga.

 

 

Och jag hittade ett SUPERFINT hotell!

Kings Court, låg ungefär 6 minuters promenad från Old Town och vad alldeles knäpptyst. Rekommenderas.

 

 

Welcome! Its only … you? frågade dom i receptionen när jag checkade in och jag svarade jakande.

45 minuter efter kom det upp en flaska Prosecco och lite choklad. Dom tyckte väl synd om mig, haha. Inget att tycka synd om alls dock, för jag planerade att ta ett glas och lägga mig i badet och sen gå ut för att hitta julmarknaden.

 

 

 

Det var UNDERBART.

Jag har massa bilder som ni ska få se sen när jag bara hunnit igenom dom (båda barnen hemma och julbestyr gör ju arbetstiden lite begränsad). Men idag ska jag bara ha jul hela dagen hade jag tänkt; slå in alla paket (mannens kommer bli ett rent helvete att slå in, kan inte för mitt liv begripa varför de måste göra så otympliga lådor), vänta på mamma och Göran, griljera skinka, lyssna på julmusik, baka saffransbutterkaka, koka ägg och tända doftljus.

Dan före dan!

Tiden går i raketfart.

Rekommenderade inlägg

9 thoughts on “Att resa solo till Prag.

 1. Åh, så underbart och klokt. Behöver också en resa för mig själv i tystnad. Med böcker och promenader och sovmorgnar. Tänkte precis på just Prag innan jag såg ditt inlägg i mitt flöde på fb.
  Det verkar som att du haft bra dagar ❤️
  Kram och god jul

 2. Underbart! Älskar också Prag … så mysigt att bara strosa runt med lite varm glögg och slinka in och ut i de spännande butikerna. Gaaahhhh … vad jag också vill dit snart igen. 😀

 3. Vad härligt! Jag reser ensam minst en gång per år. Nu är jag singel men även i förhållanden gillar jag den pausen och att få göra exakt det jag vill exakt när jag vill utan att behöva kompromissa en millimeter.

 4. Det låter som en underbar semester! Modigt och intressant att åka själv, jag tänker att det ger en ny dimension till resan.

 5. Så fint att få ett eget litet äventyr! Men det höjs lite på ögonbrynen när man drar i väg ensam, vi har hus i Spanien och det första året vi hade det, det var sent på hösten och jag var så otroligt sliten av jobb och mörker, perfekt med några dagar i solen, jag drar! Oj, vad oroliga alla blev, mina föräldrar trodde vi var osams och att vi skulle skiljas. Och de medlidsamma blickarna från servitörerna när jag åt ensam ute, haha, så udda tydligen med en ensam, medelålders kvinna på en restaurang!
  Nu så här några år senare är det inte riktigt lika konstigt att jag far dit själv ibland och laddar batterierna, bara lite…..

  1. Ja, märkligt det där? För mig är det snarare ett sundhetstecken på tex en relation, att kunna ge varann space. Jag åker ju till Drömmen själv också utan att blinka, men då är det ju oftast längre tid så då tar jag med barnen. I det stora hela ser man ju varann 360 dagar om året, det är förbaskat skönt att vara själv ibland 😂 Och istället för att stanna hemma för att mannen inte gillar att resa (och bli bitter för att jag missar något jag vill göra) så gör jag det själv och ingen behöver anpassa sig och alla är nöjda ☺️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *