Att fortsätta med Prag.

 

Jo, jag begav ju mig till Prag som ni vet.

Älskar den staden. Känner mig alltid trygg där, det är aldrig läskigt och överallt man tittar är det vackert och hus som jag skulle vilja ha en stor, gammal lägenhet i. Gärna en med flagnande tapeter och knarrande golv och ett fönster som alltid stod öppet ut mot gatan utanför – nästan exakt som lägenheten jag fantiserar om i Paris. Tänk va; om man kunde ha det? Fast det skulle såklart inte vara lika skoj som det är i huvudet, det är det ju sällan, men det kan vara kul att drömma om.

Ska vi ta en liten Prag-dos kanske?

 

 

Släpande morgonljus över Karlsbron, och så Prag som ligger där och glöder i solen på varsin sida. Det kan nog vara en av de vackraste vyerna Prag har att bjuda på? Förutom den judiska kyrkogården möjligtvis, men det finns så mycket svärta i det vackra där.

På Karlsbron hittar man alltid musikanter, konst och försäljare. Jag försökte desperat hitta det lilla galleriet jag brukar köpa tavlor till pojkarna i, men det verkar ha slagit igen? Eller kanske bytt ägare. Tror jag hittade rätt ställe, men ”min” konstnär fanns inte längre kvar i sortimentet. Måste leta upp hans mailadress och se om man kan handla på distans.

 

 

Alla dessa tinnar och torn <3

 

 

Ni förstår hur det tilltalar mig va?

Gammalt och lite knasigt och lite udda och med mycket själ – det är ju som med det mesta jag tycker om. Knasighet är något av det absolut finaste jag vet.

 

 

Och så alla dessa stånd och julmarknader där man kan köpa sig en mugg glögg att värma händerna med medan man promenerar runt och tittar på utsökt dekorerade julgranskulor i glas (vågade inte köpa pga skulle garanterat gå sönder i väskan) och lite konstiga bakelser och leksaker i trä. Livet.

Och så fick 2018 en dos av både ensamhetstid, skrivande, Prag och sånt som är ljuvligt vackert för ögat.

<3

6 kommentarer till “Att fortsätta med Prag.

  1. Älskar Prag!! Underbar stad att spendera stillsamma ensamma timmar i.

    Passar på att önska er ett fint firande av det nya året. Ser fram emot att dela det senare med er i form av läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg