Att ha en perfekt måndag (på låtsas).

Nä vet ni vad? Måndagar kan ju vara det tråkigaste som finns. Så nu tänkte jag berätta hur en alldeles perfekt måndag skulle kunna se ut, om man fick önska fritt då alltså. Och det får man ju.

Så här kommer min måndag!

 

 

Men titta!

Vi vaknar upp, du och jag, och vips är vi i Paris! Det är vår, maj kanske, och solen ligger på lur ovanför taktopparna och bara väntar på att vi ska komma ut.

 

 

 

Johodå, ost i skål från Buvette är ett måste denna måndag. Och te tror jag. Och kanske en ingefärslemonad som inte smakar mycket ingefära alls men som liksom växer på en.

Vad vill du ha? Kanske en grillad macka och färskpressad apelsinjuice?

 

 

Efter frukost tar jag ett bad med utsikt över takåsarna. Och spelar musik, såklart, nåt man blir på gott humör av. Du kanske sminkar dig eller läser en bok.

 

 

Sen beger vi oss ut och vips är det höst tydligen, men det gör ju inget för det var precis ett höstväder jag hade önskar mig. Löven ligger lite slarvigt över gångbanorna och mer än hälften är ännu kvar i träden – som om de inte kan bestämma sig för om de ska låta hösten komma eller inte.

 

 

Vi promenerar långt, tänker jag. Över kanaler och gator.

 

 

Vi pausar och äter riktigt fantastisk thaimat ur små pappersbåtsliknande tallrikar, för det kan man göra och vi behöver ju fylla på depåerna lite.

 

 

På torget sitter alla duvorna och huttrar, nu är det kanske nästan vinter? Lång dag det här, men vissa måndagar kan ju innehålla hur mycket som helst och den här går tydligen från maj till november eller så.

 

 

Mörkret faller och allt är så vackert att man vill stanna tiden, att man önskar att man kunde göra som i film och skrika STOPP! och så stannar precis allting runtomkring medan man själv fortfarande kan röra sig och kan promenera där mellan människor som är mitt i ett kliv och bilar som står stilla mitt i en rörelse.

 

 

Tillbaka mot hotellet ser vi den här statyn som alltid får mig att skratta eftersom jag hade en incident med Jenny i en taxibil just här en natt för något år sen och sen dess kan jag inte se den utan att fnissa. Det är också ett av landmärkena som får mig att veta att vi närmar oss.

 

 

Sen tar vi natt och vaknar upp; med fler tak utanför fönstrena och med gardinerna på glänt.

 

 

Och sen flyger vi hem igen för då är ju måndagen slut, och Paris får sin första snö för året (kanske för att det var maj?) och det hela är mycket dramatiskt och vackert – det bör alltid vara dramatiskt och vackert vid avsked, även om man vet att vi kanske kommer igen.

Och snipp snapp snut
så var denna önskemåndagen slut!

 

 

 

Rekommenderade inlägg

15 thoughts on “Att ha en perfekt måndag (på låtsas).

 1. Hej Emma
  Har för mig att du tidigare gjort ett inlägg om vart du beställt tröjor till Tant och Tooka.
  hade varit tacksam om du vill länka till vart man kan beställa 🙂 Vi har fått hem en liten Podencotjej och har svårt att hitta kläder till henne.
  Tack på förhand och ha en fin dag
  / Annika

  1. Oj det kommer jag tyvärr inte ihåg – det var typ 6 år sen :S Sök på bloggen så hittar du säkert, jag minns bara att det inte var en svensk sida.

 2. Av en ren slump hittade jag hit just till dig just idag och fick som första inlägg läsa om din perfekta låtsasmåndag och jag bara älskar den! Älskar Paris vinter-vår-sommar-höst, älskar bilderna och älskar din text. Tack för micropausen precis när jag behövde den, tack för leendet och tack för Paris. På återseende!
  /Carina

 3. Hej
  Jag var i Paris för första gången, över nyår. Gillade staden mycket. Vi bodde i bastill. Vilket hotell gillar du? Vill gärna tillbaka och bo på ett trevligt hotell, ditt såg mysigt ut 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *