Att fundera på att ha semmelpremiär i helgen.

 

Visst kan man starta med lite semlor nu?

Det slog mig när jag vaknade att det ju var så VANSINNIGT gott när man bakade själva bullen själv och sen fyllde den med vad man ville (i mitt fall vaniljkräm istället för mandelmassa pga nötallergi ni vet) så det måste jag göra i år också. Har annars mest fuskat och köpt färdiga eller köpt bara själva bullarna och monterat de själv men det var helt klart värt ansträngningen att göra egen bulldeg för resultatet blev något helt annat.

Så det tänkte jag sysselsätta mig med i helgen! Fortfarande förkyld såklart, fick hämta ut hostmedicin igår för att kunna sova mer sammanhängande och det känns som om den här veckan förkylningen hällt i sig aldrig tar slut. Är så trött på att ha lock för öronen, andas genom munnen, väsande hosta i attacker samt känslan av en tyngd bakom näsan ni vet. Blä. Får gärna vara över nu. Nåt badhus lär det ju inte bli under de här förutsättningarna så jag siktar på semmelbak, eventuell bio och andra mindre nerkylande aktiviteter just nu.

Ha en fin fredag vänner! Ät en extra god lunch, ta ett bad om du kan, läs lite på en bok om du hinner.

Fredagar är till för att njutas lite extra på.

 

 

Rekommenderade inlägg

13 thoughts on “Att fundera på att ha semmelpremiär i helgen.

 1. Hej jag känner med dig! Är själv rejält sårig i halsen och det enda man vill göra är att äta glass och kolla nån serie.

 2. Så gott!

  Behöver tips på vaniljkräm, den jag tidigare köpt är alldeles för rinnig tycker jag. Vilken använder du? Eller gör du egen? I så fall önskar jag recept, tack!

  1. Det provade vi med vår dotter också.
   Med vatten märktes ingen skillnad, så vi provade att bara ha en halv lök vid sängen och det blev bannemej bättre!
   Den gången.
   Inte gången därpå.
   Haha..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *