Att göra en liten påminnelse om före/efter i Drömmen.

Vet ni?

Jag tänkte det kunde vara på sin plats att ta fram lite gamla Drömmen-bilder och påminna sig själv om hur det egentligen såg ut då när vi köpte det för några år sen, och hur det har vuxit fram sen dess? Visst, det mesta gjorde jag ju samma sommar om man ser rent kosmetiskt – men efter det har det ju successivt byggts på med saker som avlopp, kamin, ny uppfart, växthus, lekstuga och så vidare.

Men jag tänker att vi tittar på några av rummen?

 

 

Ooooh vardagsrummet… Minns ni?

Såhär såg nästan alla rum ut; panel som var betsad mörk och som såklart inte skulle gå att måla med roller eftersom det vore ett evighetsprojekt som garanterat skulle få mig koko. Tänk på att det är över 3 m i takhöjd och att mellan varje planka finns ett mellanrum som ingen roller når; alltså skulle man behöva måla med pensel mellan varje planka och sen rolla. High life? Knappast. Så jag köpte en färgspruta och bara matade in hundratals liter färg och det var i särklass det bästa jag gjort.

 

 

Här har det börjat likna nåt! De gamla lamporna i taket var ännu kvar och alla fönster omålade, men ändå.

 

 

Och såhär blev det ju! Soffbordet gjorde vi av ett matbord som redan fanns i huset; vi kapade benen och flyttade upp krysset, betsade det vitt och sen voila – ett soffbord!

Och där ligger Tooka <3 Håller fortfarande andan när jag ser henne på kort och måste bläddra fort förbi, men det blir bättre och bättre med tiden.

 

 

Så blev alltså vardagsrummet!

Jag skulle inte gjort NÅGOT annorlunda här, förutom att måla golvet vitt. Som ni vet. Vansinnigt korkad idé, jag skulle valt samma färg som vi har hemma. Men ja ja, det får jag ordna nån gång framöver.

Minns ni köket då?

 

 

Såhär var det!

Ett gammalt kök, och samma panel som i resten av huset. Köket var väldigt roligt att göra; vi behöll spisen och det stora kylskåpet men resten rev vi ut.

 

 

Som skåp köpte jag en lång skänk på auktion, där bordsskivan redan var klädd med plåt, och så borrade vi hål i den för ett handfat och så vips var det en köksbänk. Ja, den behövde sättas på lister också för att komma högre upp, men mer avancerat än så var det inte. Hyllorna ovanför är gjorda av plankor som tidigare var en liten ”platå” i vardagsrummet där lärarinnan hade sitt skrivbord; när vi rev den platån sparade vi de vackra brädorna och gjorde hyllplan av dom istället. Kaklet hade vi över från en köksrenovering i Lutande Huset och passade perfekt där. Så ingenting i köket är egentligen ”nytt” förutom hållarna till hyllorna och en plåthylla som inte syns på den här bilden; allt annat är antingen spillvirke eller auktionsfynd som anpassats och gjorts om.

Från början var köket i samma färg som vardagsrummet, men jag målade det blått i en färg jag blandade fram under tiden jag hade Tooka-sorg och inte visste vad jag skulle göra av mig själv.

 

 

Sovrummet!

Herre min gud vad färgsprutan fick jobba denna sommaren, det förstår ni nog? Jag spenderade all vaken tid iklädd nån slags kroppsstrumpa, andningsskydd och mannens kalsonger (det var SÅ VARMT) och målade, målade, målade säkert 8-9 timmar i sträck varje dag. Ungefär var tredje eller fjärde dag brukade jag börja gråta och sätta mig på trappan och hulka jag orkar inte det här kommer aldrig gå vad har vi gett oss in på? eftersom jag var så trött att det inte var mänskligt, men efter ett sammanbrott och en pizza och ett bad i sjön vaknade jag alltid upp nästa dag, öm i hela kroppen men med vinnarskalle, och fortsatte. Jag är inte riktigt klok när jag har ett projekt likt det här, jag blir nästan manisk.

 

 

Här är målningen klar, men vi väntar på el och sängbord.

 

 

Och här trivs vi nåt så in i norden, och det var värt prick alla sammanbrott i världen.

Och det sjukaste av allt är att vi blev gravida med Noah den sommaren. Då hade vi försökt länge, länge och haft ett missfall som ni vet och gav liksom upp; ett sommarhus var det perfekta projektet för att tänka på något annat. Sen fick jag som av en slump reda på att jag var gravid några månader efter när jag var inne på KK för en cysta och vi fattade ingenting. Inte bara för att vi inte aktivt försökte bli med barn, utan också för att när man maniskt renoverar ett sommarhus i högsommarvärme så är kanske inte just den biten något man sysselsätter sig med sådär jätteofta direkt. Därför var vi helt perplexa och frågade oss verkligen men … hurdå? 

Roligaste med den historien var dock att jag blev skickad in på toaletten för att lämna urinprov och ta ett klamydiatest (standard) när jag var på KK, och jag satt där inne och messade skämtsamt till mannen som var utanför att om jag har klamydia nu så dödar jag dig. Sen leds jag in i undersökningsrummet och en gullig barnmorska kommer in och ser väldigt märklig ut och säger det var positivt vilket jag såklart tog som att jag hade klamydia eftersom allt annat som kunde vara positivt var uteslutet, och det följde några minuter av märkligt samtal innan hon fattade att jag var på helt fel spår och berättade att nej jag hade inte klamman – jag var gravid. Herregud alltså. Förvirringen.

Men iallafall.

Tre rum från Drömmen; före och efter!

Ska vi ta några fler en annan dag kanske?

 

 

 

 

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “Att göra en liten påminnelse om före/efter i Drömmen.

 1. Drömmen! 😍 Underbart passande namn på en till synes, underbar plats.
  Den där platsen kan ni vara stolta över!
  Kram

 2. Hej hallå Emma!
  Du är ju helt fantastisk på att välja färger till era hem! Jag ska snart dra igång ett köksprojekt som heter duga och misstänker att mitt gamla trägolv kanske inte kommer funkar i dess nuvarande form och färg. Jag drömmer om ett målat trägolv men har inga referensramar kring vad som är ett förståndigt val färgmässigt. Så nu är jag ju jättenyfiken på vilken färg du har hemma som fungerar bättre än den vita i Drömmen? Har letat bakom i inläggen men det visade sig svårt att hitta en tydlig golvbild eller färgkod 🙂 Har du något tips?

  Kram!

  1. Hemma har vi en ljust grå som är så mycket mindre känslig, men fortfarande uppfattas som ljus. Flügger pastellgrå.

 3. Älskar klamydia-historien 😂😂😂 helt fantastiskt förvirrande.

  Och Drömmen är underbar! Så mycket inspiration.

 4. Ja som vanligt har du så fina inlägg! De är alltid så varma 🙂 fick gåshud av din klamydiahistoria som visade sig vara Noah. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *