Att ha förälskat sig i Lyon.

 

Åh.

Lyon.

Två timmar bort med tåg från Paris låg denna pärla som jag förälskade mig i så kraftigt att jag redan nu funderar på när man kan besöka den igen nästa gång. Jag visste ju att det var en speciell stad, hade fått det berättat för mig av många, men att den skulle vara som en blandning mellan Prag och Paris hade jag kanske inte väntat mig. Men det var den.

Helt fantastisk, vansinnigt inbjudande och helt och hållet jag.

Ska vi ta en liten promenad i Lyon tillsammans? Det gör vi.

 

 

Precis som i Paris är gatorna fulla av träd. Varför har vi inte det? En storstad med mer grönt i, inte bara som parker utan även som små oaser längs huvudgatan.

Tog så många bilder stående mitt på ett övergångsställe att det är ett under att jag inte blev överkörd.

 

 

Drömmiga gatlyktor och hus där man önskar att man hade lägenhet.

 

 

Och vatten!

Alldeles grönt vatten dessutom, och överallt dessa broar som man kunde korsa för att komma över på andra sidan.

 

 

Och det ikoniska pariserhjulet på torget, i sol som om våren vågade sig fram ett litet tag.

Tänk; där gick jag i denna sol i mina solglasögon och njöt av allt jag såg och stannade i varje gathörn för att fotografera. Och blev stannad också! Av artiga franska män och kvinnor som mest ville ge en komplimang – det är helt sjukt egentligen, hur ovan man är av sånt? När det egentligen är något man nog själv borde göra oftare; stanna människor på gatan för att berätta att de ser fabulösa ut idag.

Fler bilder har jag men dessa räcker för idag. Vi tar en tur in i stadskärnan i Lyon nästa gång tänker jag, dricker en margarita till vår brunch, spanar på blommor och tittar på porlande fontäner.

Men nu; en helt vanlig torsdag på en slätt utanför Ystad och inte en vårsol i Lyon.

Bra det också, ju.

 

 

6 kommentarer till “Att ha förälskat sig i Lyon.

 1. Tack för underbara bilder och snälla glöm ej att fortsätta promenaden med bilder.
  Ha en bra dag/Stina

 2. Och så hoppas jag få se den svenska kvinnan som stoppades på gatan!
  Underbart att komma till en ny plats och känna sig så hemma och rätt.

 3. Åh, himla kul med härliga bilder från Lyon! Jag jobbar på AB Volvo och har en del kontakt med våra franska kollegor, i just Lyon. Mina svenska kollegor som varit där säger att det är en så tråkig stad, medan jag tycker att det är ju ändå Frankrike. Så himla kul att få ”uppleva” lite därifrån!
  Det där med att ge komplimanger till främlingar …ja, eller kollegor som en inte känner… jag tänker ibland att jag skulle vilja göra det, men jag är för feg. Men visst vore det kul om vi gjorde det mer!
  Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg