Att ha vår i vas och en bil som är packad!

 

Titta!

Körsbärskvistarna har fått sällskap av mina favvoblommor (mannen var smart på alla hjärtans dag; jag har ju väldigt svårt för rosor) och bara jag kikar in i vardagsrummet blir jag lite lycklig. Och att de har hållit så bra?! Bästa som finns; avskyr när en bukett bara dör på två dagar och allting känns så bortkastat och onödigt på något vis.

Och ja, bilen är packad för ni vet ju – sommarhuset!

Kanske kommer jag tycka att det är en vansinnigt dålig idé om några timmar när jag dammsugit musavfall i tre timmar och fryser häcken av mig men just nu är jag nästan orimligt pepp. Älskar, älskar det stället och att planera in en fotografering där var vansinnigt bra gjort för då har jag en legitim ursäkt att låtsas att det är påsk och att huset är alldeles beboeligt från och med nu.

 

 

Och hörni; det verkar som om många är ledsna nu?

Jag får mycket mail med funderingar och frågor och trötthet och jag förstår er – den här vintern var riktigt tung, för mig också. Men man klarar så mycket mer än man tror, och jag vill passa på att tipsa om en tjänst jag själv använt ett tag: appen Mindler. Det är terapi på distans (via kamera, som FaceTime typ) och det kostar bara 100 kr per gång och går på frikortet om ni har något sådant. Jag var lite tveksam över att inte fysiskt sitta framför någon men eftersom jag gått så pass mycket i terapi i mina dar var kanske tröskeln lägre, och jag kan ärligt säga att det inte är någon skillnad? Lite märkligt i början kanske men det är det ju alltid, och så mycket enklare än att hitta någon lokalt som är duktig på KBT (vilket jag föredrar) och pröjsa typ 1000 spänn i timmen vilket jag var mindre sugen på nu när jag ändå inte hade något ”akut” utan mest ville fräscha upp hur jag tänker och arbetar med mig själv. Så jag har hittat en grym terapeut i Göteborg, och har använt honom sen dess. Tokbra. Nackdelen är att du bara har 25 minuter men å andra sidan kan du ju ha en session om dagen om det är så, och man hinner med en hel del ändå.

Så känner du att du skulle vilja prata med någon men att det kanske är för dyrt eller för krångligt; testa! En neutral part, någon som inte är din partner förälder eller vän, är guld värt ibland om man känner att man behöver.

Och kom ihåg; allt vänder! Ibland behöver man bara extra mycket tålamod.

 

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att ha vår i vas och en bil som är packad!

  1. Jag älskar mörker, höst och vinter, tycker så klart också om när ljuset återvänder. Försöker göra det mysigt hemma med många tända ljus och små lampor lite överallt. Skulle behöva svar på en stilfråga. Om man har lite kortare vida byxor nu, vill gärna ha kängor till, vad har man då för strumpor? Hudfärgade, svarta?

    1. Jag som är kort skulle ha hudfärgade eller tunna svarta, för har jag helsvarta/tjocka så smälter liksom allt ihop på något vis :*

  2. Tack för tips! Har i perioder formulerat uppsats-långa funderingsmail med dig som fiktiv mottagare. Gissar att andra går med liknande grubblerier som jag bär på, känns skönt att höra att fler har det lite tungt. Älskar din blogg men inte tillräckligt bra på att kommentera. Tack! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.