Att ha firat Banditen, del ett!

 

I fredags var det ju dags att fira Banditen som ni vet, och såhär såg jag ut!

Jag var fast bestämd att det var vår, det var ju trots allt 1 mars och då tenderar ju vi svenskar att envisas med att det är vår, så jag klädde mig så vårigt jag bara kunde utan att samtidigt riskera att frysa ihjäl. Om ni undrar vad det är för klädkombination kan jag berätta att det är vita skinnbyxor, svart stickad tröja, en alldeles för tunn men väldigt vårig kappa, solglasögon, vårigt läppstift och sen en varm mössa (för man är ju trots allt gammal och förnuftig nu, hade jag varit sexton hade jag gått i vita jeans; midjekort tröja, tunn skinnjacka och inget mer typ).

Så var det med det.

 

 

Jag hade gett tydliga instruktioner om vilket tåg och vilken vagn hon skulle hoppa på, och där väntade jag. Denna vackra skapelse var alltså vår dejt för dagen och skulle firas ordentligt, för när man fyller år så ska det ju knappast inte passera obemärkt – särskilt inte om man går in på en ny siffra.

I vanlig ordning hade hon tänkt mer på mig än på sig själv och kom med en Espresso House-kasse full med kanelbullar och chai på sojamjölk (precis som jag vill ha den). Men det är ju du som fyller år! skällde jag, hon skrattade bara.

 

 

Väl framme i Malmö väntade Nelly och Jenny, och det visste Banditen inte om så det blev ett väldigt glatt återseende med kramar och hejarop där på stationen.

 

 

Sen promenerade vi i vårvädret mot vår första destination!

Gud vad jag älskar de här kvinnorna. Det bara är så. Har aldrig så roligt eller skrattar så mycket som när vi är tillsammans, och det är inget som skaver eller behöver tryckas ner. Alla är vidöppna, varma och lyftande.

 

 

Vi skulle nämligen starta här!

Ja, på Johan P. Vi är aningen förutsägbara, jag vet, men det är liksom ”vårt” ställe och vill man känna att det är lite extra festligt så är det ju hit man ska gå. Dessutom är skaldjur det bästa Banditen vet så då var det inte så svårt att bestämma ställe.

 

 

Var vill ni sitta? frågade servitrisen.
Vi är ju en ganska livlig grupp, sa Nelly. Sätt oss där vi stör minst. 

Och så blev det. Vi hamnade här. Perfekt.

 

 

Var tvungen att ta den här bilden pga kände mig som om jag var med i en parallell verklighet i nån flådig storstadsblogg.

 

 

Vi firade!

Med att beställa mat, prata om mycket intressanta saker som ni kan se, samt med en champagne som enligt Johan P var ”väldigt trevlig” och det var en beskrivning som visade sig stämma mycket väl.

Finn var med också! Och tuggade på giraffer och gick från famn till famn.

 

 

<3

 

 

Jag och Nelly satsade på fisksoppan eftersom den är så fantastiskt god, medan Jenny och födelsedagsbarnet tog:

 

 

Räkor!

Räkor med en sideorder bestående av chiliaioli och pommes. Man ska inte skämmas. Gott är gott.

 

 

Säkert alldeles för länge satt vi där, tillsammans, och åt och skrattade och förfärade varann med saker.

Den här bilden tog Banditen med sin mobil och jag tycker man kan se kärleken i den på något vis?

 

 

Och så startade Banditens dag; med tågfärd, överraskningsbesök, bubbel och räkor.

Hon var mycket nöjd sa hon, och bättre skulle det bli! Men det får vi ta nästa gång för annars blir det så mycket bilder att ni somnar.

Ha en fin söndag vänner!

Vila, njut, lev.

 

5 kommentarer till “Att ha firat Banditen, del ett!

  1. Tror jag såg er på Spot i fredags ! Hoppas ni hade en fin och trevlig kväll med god mat och med varandra ! Fortsatt skön Söndag !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg